PabloPN

Posiadacz elektryka
On paradoksami się nie zajmuje. A te prawdy o zużyciu odczytałeś z komputera pokładowego, bo mi pokazywał w dieslu że na górskich drogach Włoskich spalałem 1,7-2,5 litra ON na 100km, a na autostradzie max 135km/h do 4,6l/100km
A zdradzisz co to za auto? Bo nawet smart w dieslu ma srednia 4 litry na 100km... wiec albo masz malego dieselka... taka puszke raczej niewygodną... glośną... ciasną... bez bagażnika... albo podajesz zużycie przy jeździe z górki... albo najzwyczajniej kłamiesz...
I tak jak ELuk napisał... w elektrykach przy rekuperacji "paliwa" przybywa czego nie masz w żadnym aucie spalinowym... mi osobiście przy 30km zjeździe z Alp dodało się kolejne prawie 30km zasięgu a więc prawie 60km przejechałem za darmo... w dieslu czy benzynie przy zjazdach co najwyżej zużycie będziesz miał zerowe ale paliwa w baku nie przybędzie... oczywiście przy podjazdach jasne jest że będzie większe zużycie... nawet razy dwa... tylko że w spaliniakach masz przecież ten sam efekt...

kalotz

Zadomawiam się
A zdradzisz co to za auto? Bo nawet smart w dieslu ma srednia 4 litry na 100km... wiec albo masz malego dieselka... taka puszke raczej niewygodną... glośną... ciasną... bez bagażnika... albo podajesz zużycie przy jeździe z górki... albo najzwyczajniej kłamiesz...
I tak jak ELuk napisał... w elektrykach przy rekuperacji "paliwa" przybywa czego nie masz w żadnym aucie spalinowym... mi osobiście przy 30km zjeździe z Alp dodało się kolejne prawie 30km zasięgu a więc prawie 60km przejechałem za darmo... w dieslu czy benzynie przy zjazdach co najwyżej zużycie będziesz miał zerowe ale paliwa w baku nie przybędzie... oczywiście przy podjazdach jasne jest że będzie większe zużycie... nawet razy dwa... tylko że w spaliniakach masz przecież ten sam efekt...
Hyundai i30 136KM

ELuk

Pionier e-mobilności
Prędzej wygram w lotto dzisiaj i sam to sprawdzę niz uwierzę w takie bzdury
Tu nie jest kwestia wiary,
a logicznego myślenia,
czego Panu życzę,
jak również wygranej w lotto… 👍

P.S.
Słowo klucz to rekuperacja, która jak wiadomo w ICE nie istnieje, a ze zbiornika tyko ubywa…

gim-kg

Pionier e-mobilności
https://spidersweb.pl/autoblog/rach...9WyDa1rB2XqAXgpbl1tc1cLnPOmTnNwo-vvbguhZJrbPY kolejny strzał w stopę albo dwie, już lepiej kupic hybrydę!😡
Powołujesz się na ekstremalny przypadek. Wystarczy zobaczyć rachunek, aby stwierdzić że autor artykułu pisze bzdury.
„Okazało się, że większość czasu mechanicy poświęcili na obsługę układu napędowego”
Blacharz - 50,2h
Lakiernik - 24,1h
Mechanik - 14,4h
Jak trafisz do takiego serwisu z hybrydą to też skasują cię za „bezpieczne odpięcie akumulatora”

K

Konto_usuniete_2024-07-16

Gość
Elektryki to jednak bezpieczne auta, bateria kolejny raz ratuje życie.

Attachments

• GCybNQfWIAA8iDn.jpeg
    GCybNQfWIAA8iDn.jpeg
    318,4 KB · Liczba wyświetleń: 51
  • GCybPA5XYAAEkYb.jpeg
    GCybPA5XYAAEkYb.jpeg
    127,7 KB · Liczba wyświetleń: 50