TESLA AKTUALIZACJE

danielm

Pionier e-mobilności
Chyba odkryłem "ulepszenia w nagrywaniu". Mam podpięty dysk/kartę pamięci do jednego z gniazd USB.
Wypinam (np. żeby przenieść pliki do/z komputera) i po ponownym wpięciu w to samo gniazdo samochód już dysku nie widzi. Po wpięciu w drugi z portów - dysk daje się czytać, zapisuje obraz z kamer.
Skoro działa na drugim z gniazd USB, to sprawdzę czy poprawiło się na pierwotnym gnieździe USB i z powrotem podpinam na poprzedni. Teraz dysk znów nie daje się wykryć, a po kolejnym przełączeniu na przed chwilą działające sąsiednie USB również tam jest niewidoczny.
Po resecie auta - o ile dysk jest podczas restartu odłączony - wpięcie dysku sprawia, że dysk jest widoczny. Ale tylko po pierwszym wpięciu w dany port USB.
Też tak macie, czy może zgłaszać ustereczkę?

Ed: dotyczy 2021.12.25.7
miałem tak w ubiegłym roku, dokładnie w taki sam sposób jak mówisz. w dodatku mam indukcje niefabryczną więc rozpinałem wszystkie porty i kabelki i nic nie działało, dopiero reset pomógł

Pyo_trek

Posiadacz elektryka
Zaktualizowałem apkę na 4.0.1 (Android) i natychmiast pojawiła się aktualizacja 2021.24.4 z wersji 2021.12.25.7
Czy to zbieg okoliczności?
Wersja 2021.12.25.7 z mapami EU-2021.8 z 24 sierpnia, 1 dzień po odbiorze.

Last edited:

Szatan

Posiadacz elektryka
Chyba tylko dla Andoida bo iPhone nie mial aktualizacji apki.
Najciekawsze dla posiadaczy SR+ Podawany zasięg auta się zwiększy bo bufor zredukowano z 5kWh do 2.5kWh

adamjttk_1

Posiadacz elektryka
Chyba tylko dla Andoida bo iPhone nie mial aktualizacji apki.
Najciekawsze dla posiadaczy SR+ Podawany zasięg auta się zwiększy bo bufor zredukowano z 5kWh do 2.5kWh
1. Skad bierzecie aktualizacje - na playstore jest stara (3.10)?
2. Bufor sie redukuje/zasieg zwieksza dopiero przy aktualizacji 2021.24.4? Bo mam 2021.24.3 i nie zaobserwowalem zadnych zmian w zasiegu (chociaz jakos wielce sie nie przygladalem z drugiej strony ale 20km ekstra bym chyba zauwazyl )

danielm

Pionier e-mobilności
1. Skad bierzecie aktualizacje - na playstore jest stara (3.10)?
2. Bufor sie redukuje/zasieg zwieksza dopiero przy aktualizacji 2021.24.4? Bo mam 2021.24.3 i nie zaobserwowalem zadnych zmian w zasiegu (chociaz jakos wielce sie nie przygladalem z drugiej strony ale 20km ekstra bym chyba zauwazyl )
też mam starszą wersje tylko i nie widze nowszej w sklepie playa. samsung s9+

adamjttk_1

Posiadacz elektryka
ok juz mam, trzeba sciagnac poza sklepem np z teslanorth - paczka APK i program do jej otwierania.
Zaktualizowalem tylko chyba mi wywalilo "phone as a key" a jestem w pracy i nie mam karty ^^