karol.kar
Pionier e-mobilności
Właśnie jestem po pierwszej jeździe (200km - opady śniegu - błoto) z założonymi dodatkowymi uszczelkami z ali....
1. Jest ciszej w środku - zwłaszcza nie ma dziwnych szumów z okolic słupka B co ewidentnie dawało się we znaki jak przechylałem głowę w stronę szyby.
2. Nareszcie nie są uwalone progi wejściowe, a pogoda jaka jest każdy widzi. O ile z przodu progi aż tak nie były uwalone to te z tyłu brud był, aż do wysokości szyb. Teraz wszędzie czysto co mnie bardzo cieszy.
Ogólnie:
- wydałem 100zł - czas dostawy niecałe 14 dni.
- montaż około 1h w nieogrzewanym garażu (wyczyszczenie progów, wyczyszczenie miejsc pod uszczelki, odtłuszczenie acetonem)
- najlepiej wcześniej na myjnie pojechać - ten pkt. pominąłem
- po naklejeniu uszczelki należy dogrzać suszarką do włosów aby klej zaczął chwytać
- uszczelki w miarę dopasowane - wystarczy na długość docinać
- drzwi zamykają się bez problemu
- przydatna latarka - czołówka
Zastanawiałem się nad tym ponad rok i żałuję, że wcześniej tego nie założyłem.
Mam nadzieję, że uszczelki nie odpadną za szybko.
Dla przypomnienia wstawiam link do produktów:
pl.aliexpress.com
Do tego zainspirował mnie ten wątek i wypowiedź @lvlthn
forum.elektrowoz.pl
1. Jest ciszej w środku - zwłaszcza nie ma dziwnych szumów z okolic słupka B co ewidentnie dawało się we znaki jak przechylałem głowę w stronę szyby.
2. Nareszcie nie są uwalone progi wejściowe, a pogoda jaka jest każdy widzi. O ile z przodu progi aż tak nie były uwalone to te z tyłu brud był, aż do wysokości szyb. Teraz wszędzie czysto co mnie bardzo cieszy.
Ogólnie:
- wydałem 100zł - czas dostawy niecałe 14 dni.
- montaż około 1h w nieogrzewanym garażu (wyczyszczenie progów, wyczyszczenie miejsc pod uszczelki, odtłuszczenie acetonem)
- najlepiej wcześniej na myjnie pojechać - ten pkt. pominąłem
- po naklejeniu uszczelki należy dogrzać suszarką do włosów aby klej zaczął chwytać
- uszczelki w miarę dopasowane - wystarczy na długość docinać
- drzwi zamykają się bez problemu
- przydatna latarka - czołówka
Zastanawiałem się nad tym ponad rok i żałuję, że wcześniej tego nie założyłem.
Mam nadzieję, że uszczelki nie odpadną za szybko.
Dla przypomnienia wstawiam link do produktów:

20.38€ 43% OFF|Dla Tesla Model 3 Y uszczelka drzwi samochodowych zestaw dźwiękoszczelne guma EPDM Weatherstrip bagażnik samochodowy kaptur Dashboard A B filar uszczelniający zestaw| | - AliExpress
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
Do tego zainspirował mnie ten wątek i wypowiedź @lvlthn
Uciążliwy hałas od kół - ktoś wyciszał?
A ja mam wyciszone nadkola, bez tego hałas zwłaszcza z tyłu był nieakceptowalny. No i opony 68dB vs 72 dB robią istotną różnicę. Co masz na mysli piszac nadkola? Plastikowe nadkola czy blachy karoserii? Ja mam wyciszona cala przestrzen bagaznika (wlacznie z obszarem nad kołami), bo tam są...