Dodatkowe uszczelki drzwi

karol.kar

Pionier e-mobilności
Właśnie jestem po pierwszej jeździe (200km - opady śniegu - błoto) z założonymi dodatkowymi uszczelkami z ali....
1. Jest ciszej w środku - zwłaszcza nie ma dziwnych szumów z okolic słupka B co ewidentnie dawało się we znaki jak przechylałem głowę w stronę szyby.
2. Nareszcie nie są uwalone progi wejściowe, a pogoda jaka jest każdy widzi. O ile z przodu progi aż tak nie były uwalone to te z tyłu brud był, aż do wysokości szyb. Teraz wszędzie czysto co mnie bardzo cieszy.

Ogólnie:
- wydałem 100zł - czas dostawy niecałe 14 dni.
- montaż około 1h w nieogrzewanym garażu (wyczyszczenie progów, wyczyszczenie miejsc pod uszczelki, odtłuszczenie acetonem)
- najlepiej wcześniej na myjnie pojechać - ten pkt. pominąłem :)
- po naklejeniu uszczelki należy dogrzać suszarką do włosów aby klej zaczął chwytać
- uszczelki w miarę dopasowane - wystarczy na długość docinać
- drzwi zamykają się bez problemu
- przydatna latarka - czołówka

Zastanawiałem się nad tym ponad rok i żałuję, że wcześniej tego nie założyłem.
Mam nadzieję, że uszczelki nie odpadną za szybko.

Dla przypomnienia wstawiam link do produktów:

Do tego zainspirował mnie ten wątek i wypowiedź @lvlthn

jgal

Posiadacz elektryka
Czy po założeniu uszczelek dostrzegasz zmianę odgłosu zamykania drzwi? (czy nie brzmi już tak bardzo jak w starym Fiacie 😉)

gim-kg

Pionier e-mobilności
Zastanawiałem się nad tym ponad rok i żałuję, że wcześniej tego nie założyłem.
Mam nadzieję, że uszczelki nie odpadną za szybko.
Zastanawiam się też ponad rok. Kupione, leżą w garażu. Kupiłem głównie aby nie brudziły się progi. Chyba trzeba się zebrać i założyć. Boję się tylko że odpadną, nie wiem jak będzie trzymać ten klej.

skyactivwalker

Pionier e-mobilności
Zastanawiam się też ponad rok. Kupione, leżą w garażu. Kupiłem głównie aby nie brudziły się progi. Chyba trzeba się zebrać i założyć. Boję się tylko że odpadną, nie wiem jak będzie trzymać ten klej.
To jak już przykleisz to daj znać, moje też ponad rok przekładam w garażu z miejsca na miejsce. Prokrastynacja górą!

slaveq

Pionier e-mobilności

a te ktoś montował ? Różne opinie na Amazon .
Coś zmieni przy 130km/h czy dalej będzie mi śmigać wiatr przy drzwiach :)
Ja montowałem (a w zasadzie wymieniałem) na takie: https://pl.aliexpress.com/item/1005...st_main.5.22951c24aikN3c&gatewayAdapt=glo2pol . Mogę powiedzieć tyle, jest chba trochę lepiej z głośnością ale i tak największy problem w naszych teslach to jest hałas od kół i ciekawi mnie czy są aftermarketowe wypełnienia do nadkoli z wyciszeniem jak w HL. Bo może to by rozwiązało sporo problemów.