SEXY buttons

Bronek

Pionier e-mobilności
Tak zarówno 3 jak i S I X .
Ja odpiąłem to niebieskie złącze od podstawy ( ndo tego dostaje się kabelek i można tam to schować
Nowy spoko .Ja znów potrzebuję wiedzieć o tych funkcjach co Tesla nie pokazuje jak wew obieg

Jac3k

Posiadacz elektryka
Tak zarówno 3 jak i S I X .
Ja odpiąłem to niebieskie złącze od podstawy ( ndo tego dostaje się kabelek i można tam to schować
Nowy spoko .Ja znów potrzebuję wiedzieć o tych funkcjach co Tesla nie pokazuje jak wew obieg
Super. Zamówiłem ten nowy adapter Gen2 z dwoma przyciskami. Potestuje jak przyjedzie.

Bronek

Pionier e-mobilności
U mnie kicha ale czy to wina nowej apki lub starego commandera? A one nie pasują do np S i X? Bo cała para idzie w gwizdek 3 i Y?
Wszystko działało przed aktualizacją. Napisałem... zobaczymy.

Jac3k

Posiadacz elektryka
U mnie kicha ale czy to wina nowej apki lub starego commandera? A one nie pasują do np S i X? Bo cała para idzie w gwizdek 3 i Y?
Wszystko działało przed aktualizacją. Napisałem... zobaczymy.
Z opisu na stronie wynika, że powinno działać bez problemu z S/X. Mi najbardziej zależało na Commanderze, a jak można było dorzucić 2 buttony to znajdę dla nich zastosowanie np. schowek, bagażnik lub dogrzewanie baterii.

Jaceq

Pionier e-mobilności
S3XY Knob ma rozwiązać ten problem bo na tym małym wyświetlaczu ma się pojawiać temperatura baterii.. Przyjedzie to będę testować.

Jac3k

Posiadacz elektryka
Bez wyświetlacza jakim np u mnie jest ekstra smartfon nie będziesz wiedział czy to grzanie jest załączone
Ale chyba raz na jakiś czas można sprawdzić na głównym smartphonie czy grzeje. W sumie jeśli chodzi o grzanie to teraz uruchamia automatycznie grzanie do każdej ładowarki o mocy powyżej 100kwh. Na ScanMyTesla też będzie widać temperaturę baterii.

zibizz1

Pionier e-mobilności
Przez wtyczki można sobie podłączać, nie wolno w przewody. W moim Y nie udało mi się schować, na filmikach u innych było więcej miejsca, commander leży między schowkiem w podłokietniku a fotelem kierowcy, można też gdzieś z przodu ale mi się nie chciało szukać. W X pod ekranem udało się schować.

Temperatura baterii to dla mnie dość istotny parametr w zimę i szkoda że Tesla go ukrywa.
Lubie wiedzieć np kiedy mniej więcej wróci rekuperacja.

Bronek

Pionier e-mobilności
To widać na tym starym ekranie. Po lewej kontrolki a po prawej reszta niemal jak scanmytesla, mniej ale jest to co potrzeba a na tym chodzi Yanosik mini.
Na szczęście ten ekran zostawili.
Nowy bylby fajny ale to jest "beta " i ma nawet jeden kafelek/przycisk z temperaturą właśnie do grzania baterii, reszta nie pokazuje stanu., czyl nie zmienia np koloru
Chcieli, dobrze, dużo a spiepszyli to co było.
I np wlaczam grzanie tylnego fotela, apka pokazuje. Tesla na ekranach że nie i żona twierdzi iż nid działa. Tak to teraz jest
Niektore funkcje ok inne lipa

W X S, łagwo schować, tylkomtrzeba uwolnić to niebieskie gniazdo (jest na przypince w dzirce - szarpniecie w górę załatwia. Wtedy wtyczka z kabelkiem i commander spokojnie chowa sie w przestrzeni za ładowarką indukcyjną. Wrzucił w jedna z dziur.
To robię na żywca bez jakiś wyłączeń Tesli

Ikony stanu
0mWQYGPgYJBHYrTM_copy_800x795.png

A po prawej stan reszty menu do kojfigurowania w pewnym zakresie

tempFileForShare_20240122-060301_copy_1024x459.jpg
To jest /było fajne ale teraz po kombinacjach z aplikacją i nowym knobem rozwalili system.
Pewnie to chodzi o Si X a mniej o 3 Y..
Na razie tłumaczą sie że to beta
A

Last edited:

Bronek

Pionier e-mobilności
Dostałem odpowiedź, że w tym tygodniu...
Elon 2 tyg S3XY tydzień, jest postęp
Thanks for reaching out, and sorry for the trouble!

We have a Development build with the fix already, and we will release it this week. Sorry for the inconvenience!