Kolejne obniżki !!!

Raf24

Fachowiec
A ze mną Tesla Ząbki zaczynają grać w kotka i myszkę . Po zapytaniu przez stronę od razu telefon + mail z instrukcją jak zamówić z opcją Leasing zewnętrzny . A teraz jak w piątek zadałem pytanie jaką będę miał Baterię (znając VIN ale jak tu piszą na forum nie jest to 100% ) to telefoniczne .. tak będzie BYD . Ok to wysyłam maila z takim zapytaniem żeby mieć to na piśmie , odp Ok wysyłać. Dzisiaj dzwonię czy mail odebrany czy co? ...tak tak koleżanka zaraz odpowie/potwierdzi Rodzaj baterii ...... po 3 godz dzwoni Tesla wawa ...mam tu Pana zgłoszenie bateria po Vin i będzie BYD . To ja kolejny raz to niech ktoś w końcu potwierdzi tą oczywistą oczywistość na piśmie (mail) .
Czy oni mają korporacyjny zakaz potwierdzania takich rzeczy pisemnie ?? czy ja dostanę jajko niespodziankę za 200k zł ?? ;)

Bronek

Pionier e-mobilności
Nie znam firmy która by z reguły potwierdzała poszczególne części na piśmie.
To nie diler co pójdzie na plac i sprawdzi, a jak nie ten gaźnik czy wtrysk, to da Ci inne auto .
To wydawalnia samochodow od producenta, zasady są inne. Teraz i tak coś mówią, dawniej sami nic nie wiedzieli.
Takich jajek niespodzanek było więcej, czasem nawet z korzyścią dla klienta, bo dostawał więcej niż zamówił .
Inny model sprzedaży, dlatego ceny są konkurencyjne ale komfort dla dociekliwych mniejszy.
Nikt nie zmusza do akceptacji, a na razie Tesla trzyma styl rynku producenta, a nie klienta

kubatar

Pionier e-mobilności
Przetrzymają ich. Zobaczymy po ilu dniach potwierdzą emailowo 😀
Swoją drogą to od razu założyli że chcesz BYD czy napisałeś że takie tylko chcesz?

Raf24

Fachowiec
Pytałem czy jest CATL czy BYD i od tej informacji uzależniam decyzję o zakupie ( Bez określania co jest dla mnie lepsze) . I że zwłoka z wpłatą (terminem) nie jest teraz po Mojej stronie ( anulowanie zamówienia i utrata 1200 zł rezerwacyjna )

krzyss

Pionier e-mobilności
A ze mną Tesla Ząbki zaczynają grać w kotka i myszkę . Po zapytaniu przez stronę od razu telefon + mail z instrukcją jak zamówić z opcją Leasing zewnętrzny . A teraz jak w piątek zadałem pytanie jaką będę miał Baterię (znając VIN ale jak tu piszą na forum nie jest to 100% ) to telefoniczne .. tak będzie BYD . Ok to wysyłam maila z takim zapytaniem żeby mieć to na piśmie , odp Ok wysyłać. Dzisiaj dzwonię czy mail odebrany czy co? ...tak tak koleżanka zaraz odpowie/potwierdzi Rodzaj baterii ...... po 3 godz dzwoni Tesla wawa ...mam tu Pana zgłoszenie bateria po Vin i będzie BYD . To ja kolejny raz to niech ktoś w końcu potwierdzi tą oczywistą oczywistość na piśmie (mail) .
Czy oni mają korporacyjny zakaz potwierdzania takich rzeczy pisemnie ?? czy ja dostanę jajko niespodziankę za 200k zł ?? ;)
Oni nie maja pojecia jaka bedziesz mial baterie.
Napisza Ci cos to bedziesz sie upieral… a wszystko masz w dokumentach zamowienia. Tam nawet nie masz pojemnosci wiec wiesz… zaufaj mi ze do czasu jak nie podepna sprzetu albo nie odczytaja naklejki to nic nie wiedza.

Raf24

Fachowiec
Ale tutaj kolega pisał ze VIN to 90 % (7cyfra ) ale informacja w dowodzie rejestracyjnym ( czyli dane od producenta jest informacja na 100% , tylko dla mnie to po chińsku ;) (Pesel z 6 z przodu ;) )

krzyss

Pionier e-mobilności
Ale tutaj kolega pisał ze VIN to 90 % (7cyfra ) ale informacja w dowodzie rejestracyjnym ( czyli dane od producenta jest informacja na 100% , tylko dla mnie to po chińsku ;) (Pesel z 6 z przodu ;) )
W homologacji powinno teoretycznie byc, jesli nic nie zmienili.
Tyle ze jak auta nie ma to nie ma swiadectwa homologacji. Po vin nie wiadomo jaka bateria..

Raf24

Fachowiec
To są k...wa jaka Nie są w stanie zapewnić Mnie jaka będzie Bateria . Ale - "Wszystkie artykuły dostępne w internecie wskazują, że takie baterie BYD są właśnie montowane w Standard Rangeach". Co oni sie podpierają internetem a nie dokumentacją ??