Kolejne obniżki !!!

Michal

Moderator
A moze mi ktos w skrocie wytlumaczyc ta zalete BYD ?
Z tego co rozumiem, jak będziesz miał szczęście być na Superchargerze V3 lub V4 i wszystko się dobrze ułoży (poziom naładowania, podgrzanie baterii), to auto z BYD w zakresie 10-80% naładuje Ci się 3 minuty szybciej :p

Bronek

Pionier e-mobilności
Jak napisał Michał przy powiekszonej prostacie ma to znaczeniem. Można zapłacić za zajmowanie ładowarki bez ładowania. Jak Arlnold Boczek toaletę bez wypróżniania.
Pi... y kłak jak to mówią we wsi nie wart rezygnowania z fajnej zabawki.
Jest tyle innych zmiennych....majacych wpływ iż akurat ta nie bedzie ważna.
Każdy ma prawo jednakdo swoich kryteriów. OK.

To jak kupowanie ekspresu do kawy. Pierwszy z full opcjami, potem gdy okazuje sie ze tylko trzy rodzaje kawy robimy. Zmieniamy kryteria na bardziej praktyczne.

Halisep

Posiadacz elektryka
Z tego co rozumiem, jak będziesz miał szczęście być na Superchargerze V3 lub V4 i wszystko się dobrze ułoży (poziom naładowania, podgrzanie baterii), to auto z BYD w zakresie 10-80% naładuje Ci się 3 minuty szybciej :p
Test 10-80% u Bjorna:
CATL: 29 min
BYD: 19 min

Raf24

Fachowiec
@Bronek
Traktowanie zakupu auta za 200-300k zł jak ekspresu do kawy czy pobytu w hotelu to znowu woda na młyn dla petrol-headów którzy traktują posiadaczy BEV jak rozkapryszonych "milionerów" którzy nie maja co robić z kasą i kupują utopijną technologię bo ich stać a nie że jest po prostu dobra /przyszłościowa .

Wiem wiem masz ich gdzieś ale łatkę i tak przylepią a argumentacja w "dyskusji" jest wtedy słabsza .

inter

Pionier e-mobilności
@Bronek
Traktowanie zakupu auta za 200-300k zł jak ekspresu do kawy czy pobytu w hotelu to znowu woda na młyn dla petrol-headów którzy traktują posiadaczy BEV jak rozkapryszonych "milionerów" którzy nie maja co robić z kasą i kupują utopijną technologię bo ich stać a nie że jest po prostu dobra /przyszłościowa .

Wiem wiem masz ich gdzieś ale łatkę i tak przylepią a argumentacja w "dyskusji" jest wtedy słabsza .
Wg mnie ci co kupują BEV ICE za ponad 200000 zł, to też rozkapryszeni milionerzy :)

Last edited:

krzyss

Pionier e-mobilności
Ale to chyba też zależy od sposobu użytkowania. Przy jeździe wokół komina, i ładowaniu w domu (a to jest większość moich jazd, na przykład) ta ja też to olewam.

Ale w długich podróżach (tych mam mniej, aczkolwiek są), to takie parametry jak szybkość ładowania się liczą. Szczególnie dla szanownej małżonki ("to ile jeszcze będziemy stać?")
I za te 3 minuty chcesz sie dac „pokroic” nie kupie jak nie bedzie BYD…
A 15 minut bedziesz zjezdzal z trasy zeby sie naladowac na SuC :)
To ja wole stanac na 5minut dluzej na GW na wolniejszej ladowarce…
Kompletnie nie ma znaczenia w normalnym uzytkowaniu jaka masz baterie. Jedynie zywotnosc, albo okres gwarancji sie liczy. A zdaje sie BYD ma tylko 160kkm ? ;)

inter

Pionier e-mobilności