Infrastruktura EV w Wielkiej Brytanii

nabrU

Moderator
Ale ja nic o posiadaniu czy nie posiadaniu przez nich EV nie napisałem. Ot info, że May (też) kupił TM3 HL...

nabrU

Moderator

nabrU

Moderator

Michal

Moderator
To jak w PL... miało być... :p

daniel

Señor Meme Officer

zibizz1

Pionier e-mobilności
Taka prawda, bo to nie Morawiecki tylko rząd w którym był Morawiecki

Na wspólnej konferencji w czerwcu 2016 roku Tchórzewski powiedział, że "za 10 lat chcielibyśmy mieć milion samochodów elektrycznych w naszych miastach".

"Rząd wyznacza cel: 1 mln aut elektrycznych w Polsce w ciągu 10 lat"

Inni politycy potem to powtarzali np w 2020:
Jesteśmy gotowi, by wybudować milion samochodów elektrycznych - powiedział w RMF FM Jacek Sasin.

A mamy narazie na drogach 57tys, rejestruje się ich obecnie ok 25tys rocznie. Jeśli wzrost się utrzyma to za 7 lat będzie milion

vwir

Pionier e-mobilności
Taka prawda, bo to nie Morawiecki tylko rząd w którym był Morawiecki
Szef organizacji odpawiada za to, co przekazuje dana organizacja. Jeśli organizacja (czy to rząd, firma, czy cokolwiek innego) coś przedstawia, to jest to również zdanie jej szefa. Nie ma miejsca na jakiekolwiek rozbieżności. Z tego zresztą powodu często za uchybienia w danej organizacji wylatuje szef. Tak samo za sukcesy organizacji nagradzany jest szef.
W tym przypadku cel rządu jest celem Mateuszka kłamczuszka i tak samo można mówić że rząd ma cel 1 miliona samochodów elektrycznych jak i że Morawiecki ma cel 1 miliona samochodów elektrycznych. Gdyby ten cel się powiódł (ha ha ha) to Morawiecki mógłby spijać śmietankę i mówić "a nie mówiłem". Ale jeśli się nie powiódł to powinien mieć jaja i powiedzieć to wprost, a nie zrzucać winę na rząd, któremu on szefował. To jakieś kuriozum jest.

ELuk

Pionier e-mobilności
„Chcielibyśmy” to tryb życzeniowy, żadna deklaracja, więc…
Żaden poważny polityk nic nie zadeklaruje jednoznacznie, bo taka jest polityka.
No i oczywiście narracja będzie, że gdyby nie przerżnęli wyborów, to byłaby szansa na ten „sukces”.
Tym niemniej mamy zmiany na lepsze.
Czekam więc na…
100 konkretów na 100 dni, ciekawe co z tego wyniknie, bo na razie igrzyska 🤔
Już raz uwierzyłem Donaldowi w 3x15% i nic niestety z tego nie wynikło.
Oby teraz było inaczej i to w tych konkretnych sprawach, a nie tylko medialno-propagandowych.

Najnowsze dyskusje