Infrastruktura EV w Wielkiej Brytanii

lookash_c

Pionier e-mobilności
A jak do więzienia, to ani chybi będzie "poddany torturom i poniżającemu traktowaniu" jak światli posłowie naszej izby niższej rzekli ;-P

ELuk

Pionier e-mobilności
TVN
Taka postępowa stacja, a taka „putinowska” propaganda.
U nas to tylko media niszowe siedzące w tematyce elektryfikacji podają wiarygodne informacje o BEV. 😕

nabrU

Moderator
TVN odnosi się do artykułu z The Telegraph który ukazał się 3 dni temu. Niestety nie mogę się odnieść do oryginału bo artykuł znajduje się za paywall'em, ale wstawiam link poniżej:

Generalnie wygląda, że autor artykułu w Telegraph jakimś zwolennikiem EV nie jest i z całego (138-stronicowego) raportu Izby Lordów wyciągnął chyba tylko kawałek o Jasiu Fasoli. Na łamach LinkedIn twierdzi, że Izba Lordów nie powinna zajmować się jakąś opinią grupy "zielonych" lobbystów, sugerujących że Atkinson jest winny „szkodliwego” publicznego postrzegania pojazdów elektrycznych.

A tak naprawdę artykuł Jasi Fasoli o EV w Guardian został w raporcie IL przytoczony tylko jako odpowiedź Green Alliance (jednego z wielu konsultantów raportu) na następujące pytanie:

5. What is your view on the accuracy of the information in the public domain relating to EVs and their usage?

The level of debate in the press has been extremely poor when it comes to discussing the EV transition. Articles regularly focus on individual cases without any context added or have made claims that, when examined in any detail, fall apart.

One of the most damaging articles was a comment piece written by Rowan Atkinson in the Guardian which has been roundly debunked. Unfortunately, fact checks never reach the same breadth of audience as the original false claim, emphasising the need to ensure high editorial standards around the net zero transition.

A campaign against EVs and the 2030 phaseout has been taking place in the Daily Mail over the summer. Some of its false claims have been highlighted by the London School of Economics but unfortunately many of the Mail’s claims have hit home with consumers and policy makers.

Tak o raporcie Izby Lordów piszą inne źródła:

A jak ktoś jest zainteresowany samym raportem Izby Lordów to link jest poniżej:

Last edited:

daniel

Señor Meme Officer
TVN odnosi się do artykułu z The Telegraph który ukazał się 3 dni temu. Niestety nie mogę się odnieść do oryginału bo artykuł znajduje się za paywall'em, ale wstawiam link poniżej:

Generalnie wygląda, że autor artykułu w Telegraph jakimś zwolennikiem EV nie jest i z całego (138-stronicowego) raportu Izby Lordów wyciągnął chyba tylko kawałek o Jasiu Fasoli. Na łamach LinkedIn twierdzi, że Izba Lordów nie powinna zajmować się jakąś opinią grupy "zielonych" lobbystów, sugerujących że Atkinson jest winny „szkodliwego” publicznego postrzegania pojazdów elektrycznych.

A tak naprawdę artykuł Jasi Fasoli o EV w Guardian został w raporcie IL przytoczony tylko jako odpowiedź Green Alliance (jednego z wielu konsultantów raportu) na następujące pytanie:

Solidna reporterska robota. Ja tu widzę materiał na artykuł.

Można dodać ode mnie, że ktoś chyba robi dwa etaty. Jeden w Pudelku, a drugi w TVN24 i pomylił konta.

@Łukasz Bigo

Last edited:

daniel

Señor Meme Officer

Na instalki niejaki Maksym Słomski napisał, że Rowan Atkinson był przesłuchiwany w Izbie Lordów.
Jakoś nie mogę o tym znaleźć ani słowa w innych źródłach.
Pics or GTFO.

nabrU

Moderator
Nazwisko Atkinsona w kontekście tego raportu pojawia się wyłącznie raz w pisemnym oświadczeniu ELV0099 które dla Izby Lordów przedstawiło Green Alliance (wstawiłem cytat we wcześniejszym poście).
Tak więc pisanie, że ktoś był 'przesłuchiwany' jest po prostu śmieszne :ROFLMAO:

Lista wszystkich którzy złożyli ustne opnie czy oświadczenia dla Izby Lordów w tej sprawie (tzn. raportu) jest na stronie 113 i Atkinsona tam nie ma...

nabrU

Moderator

nabrU

Moderator

nabrU

Moderator
Wszystko zależy jak i ile będą ładowane i rozładowywane. Ale to przecież tak samo dzieje się podczas normalnej jazdy (rozładowywanie) i ładowania.