Zmiany w programie poleceń Tesli

TomS

Zadomawiam się
czuje sie oszukany bo kumpela odebrala auto w sobote z mojego polecenia ale ja nie mam jeszcze vinu przypisanego więc nagrody za to nie dostalem, i teraz zamiast dostac 1000zl i kupic sobie EVSE dostane 1000km SuC których nigdy nie wykorzystam o wartości niecałe 400zl

Zaliczenia referala do "starego" lub "nowego" systemu powinno być po dacie jego użycia, bo gdy polecałeś i ktoś "wyklikał" zakup to był "stary" system i według starego powinno Ci doliczyć 1 000 zł do portfela.

Jestem w podobnej sytuacji. Według "starego" systemu poleciłem (dostałem emaila od Tesli, o zakupie z referala), ale jeszcze bonusa nie otrzymałem. Liczę, że bonus będzie taki jak w chwili polecania, czyli jeszcze po "staremu".

krzyss

Pionier e-mobilności
Zaliczenia referala do "starego" lub "nowego" systemu powinno być po dacie jego użycia, bo gdy polecałeś i ktoś "wyklikał" zakup to był "stary" system i według starego powinno Ci doliczyć 1 000 zł do portfela.

Jestem w podobnej sytuacji. Według "starego" systemu poleciłem (dostałem emaila od Tesli, o zakupie z referala), ale jeszcze bonusa nie otrzymałem. Liczę, że bonus będzie taki jak w chwili polecania, czyli jeszcze po "staremu".
Ale on nie mial tesli w tym czasie, dlatego chyba mu nie zaliczylo.

MarcinEV

Posiadacz elektryka
Szkoda. Miałem zamówić. 2000 zł uciekło.

Attachments

• IMG_4634.png
    IMG_4634.png
    643,9 KB · Liczba wyświetleń: 12

MarcinEV

Posiadacz elektryka
W sumie masz czym jeździć, to możesz czekać na kolejne zmiany w programie poleceń ;).
ale leasing 0% może w kolejnym kwartale nie być oferowany, to zawsze loteria

nabrU

Moderator

Ciekawe jak to będzie, bo mam 4 oczekujących na odbiór TM3 'referentów' (w tym jeden zamówił wczoraj (y)) więc się okaże czy bonus będzie po staremu czy po nowemu (bo nigdzie nie widzę daty wprowadzenia nowych zasad).

EDYTA: Wszędzie mam '250 GBP pending' w apce (czyli po staremu) więc raczej decyduje data złożenia zamówienia.

konrad.zielinski

Posiadacz elektryka
a ja probowalem boosta kupic 2 miesiace temu i bon nie dzialal. Wiec jednak cos sie zmienilo:) Wedlug mnie bardzo dobra zmiana.
Może nie działać na software. Premium Connectivity też się nie da z tego konta opłacić, a jest to chyba najbardziej oczywisty sposób na zużycie części środków. Nie da się też tym opłacić ładowania na Superchargerach w innej walucie, a przynajmniej PLN->CZK. Mając te środki trzeba też ręcznie przełączyć źródło płatności za SuC z karty na konto Tesli, nie dzieje się to automatycznie. Gdybyśmy mieli € to byłoby jeszcze spoko, ale tak to trochę słabo. Nie wiem czy 1000 zł z polecenia zużyję w ciągu roku na coś czego faktycznie potrzebuję.

Last edited:

KrzysztofFly

Moderator
Ciekawe jak to będzie, bo mam 4 oczekujących na odbiór TM3 'referentów' (w tym jeden zamówił wczoraj (y)) więc się okaże czy bonus będzie po staremu czy po nowemu (bo nigdzie nie widzę daty wprowadzenia nowych zasad).

EDYTA: Wszędzie mam '250 GBP pending' w apce (czyli po staremu) więc raczej decyduje data złożenia zamówienia.
Przy poprzedniej zmianie w programie poleceń, zamówienia złożone na starych zasadach, dodawane do konta były na starych zasadach. Więc pewnie tutaj będzie tak samo.

krzyss

Pionier e-mobilności
Może nie działać na software. Premium Connectivity też się nie da z tego konta opłacić. Nie da się też tym opłacić ładowania na Superchargerach w innej walucie, a przynajmniej PLN->CZK. Mając te środki trzeba też ręcznie przełączyć źródło płatności za SuC z karty na konto Tesli, nie dzieje się to automoatycznie. Gdybyśmy mieli € to byłoby jeszcze spoko, ale tak to trochę słabo. Nie wiem czy 1000 zł z polecenia zużyję w ciągu roku na coś czego faktycznie potrzebuję.
Wydaj w sklepie :)

qb4hkm

Pionier e-mobilności
ajajaj, stary program poleceń to było coś... boost za 1 polecenie... a jeszcze wcześniej chyba samochody dawali za ileś poleceń?