Tesla Model 3, dostawy I kwartał 2024

bte

Zadomawiam się
Jeżeli ktoś zamawiał hak, to przed chwilą YT mi podsunęło całkiem fajny materiał, który pokazuje jak to wygląda w Modelu Y na Europę - podejrzewam, że w TM3 jest podobnie. Wniosek podstawowy jest taki, że jak ktoś często wpina/wypina hak to zaślepka zderzaka będzie szybko do wymiany. Na szczęście podobno jest tania.

abes99

Posiadacz elektryka
W starym ICE mam hak, odkręcany. Ogólnie jest nagonka, że powinno się jeździć bez zamontowanego haka, tym bardziej za granicą (strasząc mandatami). A mi kiedyś diagnosta na przeglądzie zwrócił uwagę, gdzie jest hak? Wg niego, skoro hak jest wbity w dowód rejestracyjny, to jest elementem pojazdu i powinien być zamontowany :unsure:.

Michal

Moderator
Hak cały czas to kolosalne zagrożenie bezpieczeństwa - nie tylko dla auta z tyłu. Strefy zgniotu przestają działać, więc można sobie i innym zrobić krzywdę i w razie kolizji będziesz musiał kombinować i szyć, że "jechałeś właśnie po przyczepkę".

inter

Pionier e-mobilności
Mój zestaw dokumentów, odebrany przez TNT.

inter

Pionier e-mobilności
Wydaje się, że statek rozładowany, bo na inventory pokazały się dodatkowo 184 szt. Prawie zawsze aktualizowali inventory, jak statek był rozładowany. Nie ma co liczyć na jakiekolwiek rabaty.

inter

Pionier e-mobilności

inter

Pionier e-mobilności
Trochę ciekawostek. Podobno na GLOVIS SOLOMON jest ponad 4000 szt. Tm3. Czas załadunku wynosił 36 godzin.
Pierwsze osoby z Austrii, dostały potwierdzenie odbioru na 23 lutego.
Koper-Polska Katowice Libero 860 km
Ząbki 1160 km

Last edited: