TM3HL - adaptive headlight capabilities

inter

Pionier e-mobilności
ja to bardziej widzę ze marginesy sa wtedy mniejsze. a tak jak masz mniej segmentow to te obszary wyceite sa wieksze, to nie znaczy, że gorzej.
Ilość segmentów porównaj do rozdzielczości monitora, im więcej i gęściej to działa dokładniej. Wyłącza się wtedy więcej segmentów.

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
A ja zadam pytanie na które jeszcze nikt nie odpowiedział. Czy adaptacyjne reflektory wyłączają światła długie w terenie zabudowanym kiedy jest dostatecznie jasno?
Nie wyłączają - mnie się zapalają na oświetlonej drodze jak wcześniej.

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Ilość segmentów porównaj do rozdzielczości monitora, im więcej i gęściej to działa dokładniej. Wyłącza się wtedy więcej segmentów.
To jest teoria z którą trudno polemizować. Może jednak być tak że te hipotetyczne 100 segmentów działa zerojedynkowo a 30 w nowym reflektorze (jeżeli jest taka liczba) mają płynną modulację od 0 do 100%. No druga kwestia - ile to jest wystarczająco. Być może nie ma istotnej różnicy na TV 32 cale czy oglądamy 4K czy 8K. Jeszcze inna kwestia to przesłanki dla liczby segmentów zależne od rodzajów diod. Może w tych nowszych są duże SMD gdzie dla jedna zastępuje dotychczasowe 3 dla tego samegu lumenu.

inter

Pionier e-mobilności
To jest teoria z którą trudno polemizować. Może jednak być tak że te hipotetyczne 100 segmentów działa zerojedynkowo a 30 w nowym reflektorze (jeżeli jest taka liczba) mają płynną modulację od 0 do 100%. No druga kwestia - ile to jest wystarczająco. Być może nie ma istotnej różnicy na TV 32 cale czy oglądamy 4K czy 8K. Jeszcze inna kwestia to przesłanki dla liczby segmentów zależne od rodzajów diod. Może w tych nowszych są duże SMD gdzie dla jedna zastępuje dotychczasowe 3 dla tego samegu lumenu.
Wszystko to wróżenie z fusów, do czasu aż ktoś, zdemontuje i objawi tajemnicę.

AntoniFerdynand

Posiadacz elektryka
Wszystko to wróżenie z fusów, do czasu aż ktoś, zdemontuje i objawi tajemnicę.
Dokładnie tak - bardziej istotne jest jak to działa, jak będzie działać w przyszłości i czy nie podzieli losu wycieraczek.

inter

Pionier e-mobilności
Dokładnie tak - bardziej istotne jest jak to działa, jak będzie działać w przyszłości i czy nie podzieli losu wycieraczek.
Wycieraczki, już wg niektórych chodzą w skali 7-8/10.