Czy da się dodać kartę do Orlen Charge?

piotrpo

Pionier e-mobilności
Cześć, czekam właśnie na odbiór swojego i zakładam konta w tych bardziej popularnych sieciach ładowarek. Na wszelki wypadek chciałem dodać Orlen, ale aplikacja android (S23U) nie pozwala na dodanie karty płatniczej. Przycisk "+" w płatnościach mogę sobie klikać do woli, jednak nic się nie dzieje. Też tak macie?

danielm

Pionier e-mobilności
Dzięki. Ktoś się popisał kreatywnością.
kreatywność to dopiero zobaczysz na pierwszym ładowarniu w orlenie. deszcz, wichura, a ty walczysz z aplikacją, przepisujesz numerek karty płatniczej, dokonujesz jej autoryzacji, przepisujesz kody które wyśle Ci bank tylko po to by zobaczyć timeout bo zrobiłeś to zbyt wolno :) a jak już wykonasz to odpowiednio szybko to zauważysz że nie zaznaczyłeś opcji: zapamiętaj kartę, czyli będziesz musiał przebrnąć przez to ponownie

lookash_c

Pionier e-mobilności
@danielm No właśnie wyobrażając sobie taki scenariusz próbuję zredukować poziom stresu ;) Deszcz i wichura to standard na tych ładowarkach?
Wiadomix! A w tym czasie przy superchargerach lekki powiew ciepłego wiatru, śpiew ptaków i zapach łąki kwietnej... ;-)
Hint - jak wieje i pada, można wejść do auta :-D

tswiech

Fachowiec
Tak, kartę udało mi się dodać dopiero w momencie startu ładowania.
Wcześniej aplikacja działała dokładnie w opisany sposób :(
Dzwoniłem niedawno na infolinię w tej sprawie i powiedzieli mi właśnie, że kartę można dodać tylko w momencie gdy jestem przy ładowarce. Ponoć aplikacja jest ciągle 'w budowie', co objawia się tym, że kiedyś ta funkcja podobno działała, później przestała, ale nikt jej nie usunął bo może kiedyś znów będzie działać. To jest kompletna amatorka.

Michal

Moderator
Dzisiaj próbowałem zmienić kartę, bo mam nową. Nie da się :p
Napisałem reklamację o zobaczymy co odpiszą.

prebek

Posiadacz elektryka
Z tym Orlenem to musi być naprawdę dziwnie, bo BMWcharge ma roaming nawet z małymi sieciami a Orlen jest pominięty