No to ja wrzucę swoje filmiki - specjalnie dla Ciebie pojechałem na przejażdżkę.
TM3 LR ze zwykłym autopilotem.
Kilka uwag:
- w lewej ręce trzymałem telefon nagrywając, dlatego kierunkowskaz włączam prawą - gdyby się ktoś zastanawiał, czy mam lewą rękę

- przejazdy S7 / S79 i okolice
- ani razu nie mam komunikatu żeby trzymać ręce na kierownicy
- kilka razy miałem wezwanie do patrzenia na drogę - to dlatego, że patrzyłem na telefon, żeby sprawdzić czy dobrze nagrywa

- chwilę jechałem 140 żeby sprawdzić głośność, bo u Ciebie na filmie jest strasznie głośno 0_o Jakbyś jechał kabrioletem

- ogólnie nic nie dotykałem (hamulca i przyspieszenia) poza jednym opisanym poniżej fragmentem.
Jazda S7 / S79 w stronę Mokotowa:
Zjazd z S79 w Sasanki na Okęcie:
(tutaj około 61s musiałem nacisnąć trochę pedał przyspieszenia (przez 2-3 sekundy), bo auto za mocno zwalniało, a z tyłu były inne auta - moja jedyna interwencja w całej tej trasie)
Wjazd z Sasanki w S79 w stronę centrum - pomyliłem wjazdy przez to nagrywanie, ale nie ważne, bo chciałem pokazać jak dobrze auto jedzie po łuku.
Jazda powrotna S79 / S7 w stronę Krakowa - widać tutaj małe hamowanie w 137s - to jest właśnie taka lokalizacja o której pisałem, gdzie nadal występuje powtarzalnie coś jakby phantom breaking. Przy czym tak jak pisałem moim zdaniem jest to spowodowane ograniczeniem prędkości i rozdzieleniem Ski na dwie części, a ja nie ruszałem pedałów w tym momencie, przy czym znając ten fragment drogi zmniejszyłem max prędkość z 130 do 110 kmh, bo normalnie potrafi tam hamować ze 130 do 105.
Chcę zwrócić Twoją uwagę, że:
- "metoda Michała trzymania ręki" na kierownicy pozwala na jazdę na AP kompletnie bez wezwań do ruszania kierownicą. Potrafię tak jechać 2 godziny i nie mam żadnych alertów. Co mi z tego, że miałbym muskać kierownicę jednym palcem, skoro to wydaje się tak samo upierdliwe jak ruszanie nią w Tesli. Domyślam się, że w BMW również trzymasz po prostu rękę na kierownicy cały czas, tylko pewnie w inny m miejscu - w Tesli trzeba trochę zmienić przyzwyczajenie.
- auto cały czas trzyma się kierunku jazdy, więc nie zmienia go podczas wywierania nacisku - nadal nie rozumiem co miałeś na myśli o tym pisząc.
- kamera rzeczywiście łapała mnie na braku czujności, więc moim zdaniem działa ok