W US matrixy były montowane zarówno w wersji SR jak i LR od początku 2021 do końca 2023 z przerwą od połowy 2021 do połowy 2022 zarówno w TM3 jak i TMY. Ludzie z US wstawiali zdjęcia. Masz takie same matrixy jak te z Chin i Berlina. Także technicznych przeciwwskazań chyba nie ma. Przecież podczas pokazu świateł logo „Tesla” wyświetla Ci się.Ja mam troche zagadkę, bo mój egzemplarz jest z Freemont a matrixy mam wbudowane. Gdzieś czytałem że Adaptive Lights działają tylko na egzemplarze EU/China. Chyba trzeba bedzi epoczekać i samemu sie przekonać.
No właśnie, a wiesz może jak radzą sobie sobie w tym przypadku auta innych marek?Mnie interesuje jak to będzie zachowywało się głównie na autostradach wobec TIR’ów przez barierki energochłonne, przez które świateł nie widać, a kierowcy są oślepiani i rewanżują się swoimi „długimi”, które z nocy robią dzień. Obecnie Tesla sobie z tym nie radzi i mam obawy, że ze światłami adaptacyjnymi będzie podobnie, więc w praktyce użyteczność ich może być mała w takich warunkach.
Najczęściej, słabo.No właśnie, a wiesz może jak radzą sobie sobie w tym przypadku auta innych marek?
Tak słabo to działało z mojej doświadczenia z intelilux może w droższych markach lepiej. Ale w tesli jest szansa, że po aktualizacji to poprawią i dodadzą tryb autostradowyNajczęściej, słabo.
Mnie zawsze światła adaptacyjne BMW oślepiają na autostradzie. Do tego stopnia, że z 95% pewnością rozpoznaje BMW z odległości, z której teoretycznie nie da się jeszcze rozpoznać. Teraz pewnie te procenty spadną, na rzecz Teslimoże w droższych markach lepiej.