2024.8

solik

Pionier e-mobilności
Zrestartujcie system trzymajac obie rolki na kierownicy przez 10s - mi tak pare razy "obudzilo" system i dostawalem update (nie od razu, po paru godzinach)

KRA

Fachowiec
Zrestartujcie system trzymajac obie rolki na kierownicy przez 10s - mi tak pare razy "obudzilo" system i dostawalem update (nie od razu, po paru godzinach)
Ja to praktykowałem od tygodnia i nic nie dało. Nie ma sposobu żeby wymusić aktualizację jak mothership jej nie przypisze do numeru VIN więc jesteśmy wszyscy na łasce Elona ;-)

zibizz1

Pionier e-mobilności
Dokładnie, jeśli nie trafimy w grupę którą obejmuje rollout to restart nic nie pomoże. Restartem możemy tylko skrrócić czas pomiedzy sprawdzeniami czy nam sie aktualizacja należy.

ciastek

Pionier e-mobilności
Zrestartujcie system (…) - mi tak pare razy "obudzilo" system i dostawalem update (nie od razu, po paru godzinach)
Podejrzewam, że to przypadek. Zdarzyło mi się, że dostałem aktualizację przed upływem 24h od sprawdzenia aktualizacji i bez restartu, co pokazuje, że została wypchnięta przez mothership, a nie jedynie udostępniona do pobrania. Co nie znaczy, że wszystkie aktualizacje idą tym trybem.

dawidgora

Posiadacz elektryka
Dokładnie, jeśli nie trafimy w grupę którą obejmuje rollout to restart nic nie pomoże. Restartem możemy tylko skrrócić czas pomiedzy sprawdzeniami czy nam sie aktualizacja należy.
Z moich obserwacji wynika że ani to, ani działająca kiedyś metoda ze zmianą wielkości tekstu nie pomaga. System nie sprawdza aktualizacji częściej niż raz na 24h niestety.

EDIT: trochę sie zduplikowałem z @ciastek

Bartosz

Pionier e-mobilności
Z moich obserwacji wynika że ani to, ani działająca kiedyś metoda ze zmianą wielkości tekstu nie pomaga. System nie sprawdza aktualizacji częściej niż raz na 24h niestety.

EDIT: trochę sie zduplikowałem z @ciastek
Moje obserwacje są trochę inne. Ręcznie nie można wymusić częściej niż raz na dobę, ale sam system może wypchnąć aktualizację metoda push kiedy chce i tak się dzieje, ponieważ często jest tak, że sprawdzam ręcznie i nie ma, a po paru godzinach wskakuje samo.