Kurde to dosyć randomowo to leci i chyba jednak nie całkiem obszarami geograficznymi :-( Przed chwila sprawdzil mi samochód że nie ma dostępnych aktualizacji a ja też z Krk....Tak - w Krk.
Ja to praktykowałem od tygodnia i nic nie dało. Nie ma sposobu żeby wymusić aktualizację jak mothership jej nie przypisze do numeru VIN więc jesteśmy wszyscy na łasce Elona ;-)Zrestartujcie system trzymajac obie rolki na kierownicy przez 10s - mi tak pare razy "obudzilo" system i dostawalem update (nie od razu, po paru godzinach)
Podejrzewam, że to przypadek. Zdarzyło mi się, że dostałem aktualizację przed upływem 24h od sprawdzenia aktualizacji i bez restartu, co pokazuje, że została wypchnięta przez mothership, a nie jedynie udostępniona do pobrania. Co nie znaczy, że wszystkie aktualizacje idą tym trybem.Zrestartujcie system (…) - mi tak pare razy "obudzilo" system i dostawalem update (nie od razu, po paru godzinach)
Auto wymaga upływu 24h przed ponownym sprawdzeniem dostępności aktualizacji. Kiedyś restart resetował ten licznik, lecz już od długiego czasu nie resetuje.Restartem możemy tylko skrrócić czas pomiedzy sprawdzeniami czy nam sie aktualizacja należy.
Z moich obserwacji wynika że ani to, ani działająca kiedyś metoda ze zmianą wielkości tekstu nie pomaga. System nie sprawdza aktualizacji częściej niż raz na 24h niestety.Dokładnie, jeśli nie trafimy w grupę którą obejmuje rollout to restart nic nie pomoże. Restartem możemy tylko skrrócić czas pomiedzy sprawdzeniami czy nam sie aktualizacja należy.
Moje obserwacje są trochę inne. Ręcznie nie można wymusić częściej niż raz na dobę, ale sam system może wypchnąć aktualizację metoda push kiedy chce i tak się dzieje, ponieważ często jest tak, że sprawdzam ręcznie i nie ma, a po paru godzinach wskakuje samo.Z moich obserwacji wynika że ani to, ani działająca kiedyś metoda ze zmianą wielkości tekstu nie pomaga. System nie sprawdza aktualizacji częściej niż raz na 24h niestety.
EDIT: trochę sie zduplikowałem z @ciastek