Ale czy mam rację, że u partnerów pakiet nie działa?
Aby rozwiać wszystkie wątpliwości. Taką informację dostałem od ZSE Drive w marcu:
Nový program ZSE Drive pre všetkých!
Prinášame vám niekoľko noviniek v našich službách, ktoré určite oceníte. Od 1. apríla 2024 spúšťame
nový program Road Safe, ktorý je ideálny pre cestovateľov aj rodiny a zároveň zavádzame
rovnaké ceny nabíjania v rámci celej siete ZSE Drive aj Partnerského roamingu ZSE Drive!
Czyli wygląda na to, że odnosi się również do stacji partnerskich. Ja na razie używałem z Road Safe tylko stacji własnych ZSE Drive (bo na moich trasach to było wystarczająco), ale przy najbliższej okazji przetestuję jakąś stację partnerską.
Ale to się będzie zgadzało. Jeszcze do niedawna, na mapie ZSE Drive można było kliknąć 4 opcje (ZSE, Partner Roaming, Home (Domestic) Roaming, and Foreign (International) Roaming). A teraz sa tylko 3 opcje: ZSE i Partner Roaming jest jako 'ZSE'. Czyli można śmiało używać ZSE i Partner Roaming. Ale, już np. Home Roaming (np. stacje Greenway na Słowacji) już nie. A takich stacji (ZSE + Partner) powyżej 55 kWh na całej Słowacji mają 90, więc tragedii nie ma.
Stary cennik roamingu (do 31.03.2024):
Nowy (od 1.04.2024):
Czyli 'Partner roaming' został wcielony do stacji własnych ZSE.