wyjazd na Chorwację

Slavekk_

Posiadacz elektryka
Na Słowację polecam ZSE Drive (ichni E.ON). Np. wykupić na jeden miesiąc kalendarzowy subskrypcję Road Safe. Za 24.90 EUR mamy 100 kWh, czyli 0.249 EUR/kWh. Nigdzie indziej nie ma tak tanio :).

Zmieniać subskrypcję można tylko na następny miesiąc kalendarzowy. Czyli do końca kwietnia można zamówić Road Safe na maj.

Jako bonus, w subskrypcji mają też ubezpieczenie na wypadek wyczerpania się akumulatora. Podwożą lawetą do najlbliższej stacji ładowania ZSE Drive (jak na razie, nie korzystałem :).
ZSE nie ma zbyt wiele swoich ładowarek.
Co kliknę na ich mapę to Partner
A u partnerów to chyba te pakiet nie działa(?)

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Mają wystarczającą ilość swoich. Jak vwir wspomniał na mapie można zaznaczyć tylko ZSE. Mi do tej pory całkowicie wystarczały ładowarki tylko ZSE (bez partnerów)

STMS

Pionier e-mobilności
Mają wystarczającą ilość swoich. Jak vwir wspomniał na mapie można zaznaczyć tylko ZSE. Mi do tej pory całkowicie wystarczały ładowarki tylko ZSE (bez partnerów)
zaznacz pow 50 kWh ... wg nich to jest "ultra" 🤣 i cała magia znika ... raptem kilka punktów

vwir

Pionier e-mobilności
A bo to bzdury jakieś są. Właśnie sprawdziłem i na przykład stację w Čaradice pokazuje jako partner, a byłem tam, ładowałem i jak byk stoją ładowarki oklejone ZSE drive. Swoją drogą - świetna lokalizacja. Z bardzo przestronnym i dobrze zaopatrzonym sklepem, placem zabaw dla dzieci, jedzeniem, etc. Polecam. Obok było miejsce na kolejne ładowarki i z tego co widzę na PlugShare postawili tam greenwaye.

Jeszcze ciekawiej jest z mocą. Ta stacja ma 300kW ładowarki, a gdy w filtrze zaznaczę ultra (>55kW) to stacja znika z mapki ;)
Sprawdzone w boju - stacja daje znacznie więcej niż 55kW.

Last edited:

Slavekk_

Posiadacz elektryka
A może Partner to ten, kto udostępnia miejsce by ZSE postawił swoją ładowarkę?
Ładowarka ZSE stojąca u partnera...
Tylko ten roaming burzy konstrukcję :cool:

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Ale czy mam rację, że u partnerów pakiet nie działa?
Aby rozwiać wszystkie wątpliwości. Taką informację dostałem od ZSE Drive w marcu:

Nový program ZSE Drive pre všetkých!

Prinášame vám niekoľko noviniek v našich službách, ktoré určite oceníte. Od 1. apríla 2024 spúšťame nový program Road Safe, ktorý je ideálny pre cestovateľov aj rodiny a zároveň zavádzame rovnaké ceny nabíjania v rámci celej siete ZSE Drive aj Partnerského roamingu ZSE Drive!

Czyli wygląda na to, że odnosi się również do stacji partnerskich. Ja na razie używałem z Road Safe tylko stacji własnych ZSE Drive (bo na moich trasach to było wystarczająco), ale przy najbliższej okazji przetestuję jakąś stację partnerską.

Ale to się będzie zgadzało. Jeszcze do niedawna, na mapie ZSE Drive można było kliknąć 4 opcje (ZSE, Partner Roaming, Home (Domestic) Roaming, and Foreign (International) Roaming). A teraz sa tylko 3 opcje: ZSE i Partner Roaming jest jako 'ZSE'. Czyli można śmiało używać ZSE i Partner Roaming. Ale, już np. Home Roaming (np. stacje Greenway na Słowacji) już nie. A takich stacji (ZSE + Partner) powyżej 55 kWh na całej Słowacji mają 90, więc tragedii nie ma.

Stary cennik roamingu (do 31.03.2024):

1713611749381.png

Nowy (od 1.04.2024):

1713611783861.png

Czyli 'Partner roaming' został wcielony do stacji własnych ZSE.

Last edited:

tomekns

Nowy na Forum
Na Słowację polecam ZSE Drive (ichni E.ON). Np. wykupić na jeden miesiąc kalendarzowy subskrypcję Road Safe. Za 24.90 EUR mamy 100 kWh, czyli 0.249 EUR/kWh. Nigdzie indziej nie ma tak tanio :).

Zmieniać subskrypcję można tylko na następny miesiąc kalendarzowy. Czyli do końca kwietnia można zamówić Road Safe na maj.

Jako bonus, w subskrypcji mają też ubezpieczenie na wypadek wyczerpania się akumulatora. Podwożą lawetą do najlbliższej stacji ładowania ZSE Drive (jak na razie, nie korzystałem :).
Byłem Właśnie na Slowacji i nie mogłem skorzystać z tej subskrycji. Mogłem bez logowania zapłacić ale musiałem zapłacić z góry 50euro a ładowanie wyszło 9.5euro nie wiecie czy resztę zwrócą? Czy juz przepadło?