Mikołaj Kopernik
Posiadacz elektryka
A pamiętasz jakie było wltp w starym performance?Dla mnie kusi tylko adaptacyjne zawieszenie i fotele. Reszta taka sama jak w poprzedniej TM3P.
A pamiętasz jakie było wltp w starym performance?Dla mnie kusi tylko adaptacyjne zawieszenie i fotele. Reszta taka sama jak w poprzedniej TM3P.
A pamiętasz jakie było wltp w starym performance?
Performance miało zawsze podciągnietą moc silników i inna krzywą przyspieszenia. W HL Performance to juz w ogóle jest widoczne tym ze na tyle jest mocniejszy silnik który jest silnikiem dominjącym, to przedni silnik sie wyłącza przy delikatnej jeździe. Drugie to rozmiar felg, róznica miedzy 18 a 20 to realnie jakies 30-40km zasięgu w plecy.Powiedzcie mi proszę, z czego może wynikać taka różnica w WLTP poza felgami i wlotami powietrza.
Chodzi mi o to czy to nie jest tak, że w testach TM3P jedzie bardziej agresywnie niż TM3LR i z tego może wynikać taka różnica w zasięgu?
Chodzi mi o to czy jadąc "delikatnie" tzn. uzyskując podobne prędkości i przyspieszenia modelem performance, nie powinienem uzyskać podobnych/niewiele gorszych wyników niż longrange?
Pytam, bo już dosłownie miałem zamawiać LR, a tu do konfiguratora wchodzi cała na biało performance. Gdzie 20 tysięcy różnicy nie jest chyba adekwatne do różnic pomiędzy modelami. Adaptacyjne amortyzatory, kute felgi, karbonowe wykończenia, półkubełkowe fotele i oczywiście mocniejszy silnik. Ale WLTP ma podobne do SR i boje się czy nie będzie miał rzeczywistego zasięgu również zbliżonego do SR a nie LR...
teoretycznie zużycie będzie głównie wynikało z prędkości/przyspieszenia/masy więc zależy jak bardzo masa się zmieniła ale tak jak mówisz, teoretycznie powinny być podobne choć wielkość kół też sporo robi. współczynnik realnego zasięgu do zasięgu WLTP powinien być dokładnie taki sam więc jeśli wltp SR jest zbliżone do perf to realne niestety też takie będzie tylko że jest jeszcze jeden minus perf w takim przypadku.... krzywa ładowania do 100% jest lepsza dla SR ze względu na baterię LFP, więc przy trasie na kilka ładowań, różnica między SR a P może się jeszcze bardzie zbliżyć do siebiePowiedzcie mi proszę, z czego może wynikać taka różnica w WLTP poza felgami i wlotami powietrza.
Chodzi mi o to czy to nie jest tak, że w testach TM3P jedzie bardziej agresywnie niż TM3LR i z tego może wynikać taka różnica w zasięgu?
Chodzi mi o to czy jadąc "delikatnie" tzn. uzyskując podobne prędkości i przyspieszenia modelem performance, nie powinienem uzyskać podobnych/niewiele gorszych wyników niż longrange?
Pytam, bo już dosłownie miałem zamawiać LR, a tu do konfiguratora wchodzi cała na biało performance. Gdzie 20 tysięcy różnicy nie jest chyba adekwatne do różnic pomiędzy modelami. Adaptacyjne amortyzatory, kute felgi, karbonowe wykończenia, półkubełkowe fotele i oczywiście mocniejszy silnik. Ale WLTP ma podobne do SR i boje się czy nie będzie miał rzeczywistego zasięgu również zbliżonego do SR a nie LR...
Hak potwierdzony.Chyba nie ma opcji hak 😵💫
Gezus, co to za maszyna, że tak szybko jeździ?Mi przy przejazdach ponad 1000km/h pokazuje, że zazwyczaj będę tam niecałą godzinę później niż byłbym modelem LR
Przecież on pisze o przejazdach, a nie prędkości. 😉Gezus, co to za maszyna, że tak szybko jeździ?
I to jest informacja dnia - w takim razie mogę spokojnie zamawiaćHak potwierdzony.