a te aku znalazles?
bo ja szukalem i nic taniego nie ma
tzn 20ah lfp są za 200-300zl
z bms-em bluetooth/wifi to tyylko ali miminalnie drozej
ale zeby np znalesc takie zgrzałką to juz jakies org z usa ohmmu za 500 usd (2x 20ah)
gdzie 2k to wychodzi 280AH z grzalka itp a nie 40ah :E
te LFP po 200-300 to mają niski prąd ciągły, mało cykli jak na LFP
z akusami robię tak, kupuje 2 małe AGMy 24Ah po jakoś 250zł każdy, do tego przerabiam blaszki z płaskownika miedzianego aby rozstaw pasował i tyle, skoro rivian 2 lata wytrzymuje na 18Ah to na 24Ah powinny żyć dłużej tym bardziej że auto będzie stało u mnie na kablu często
ceny małych LFP są zwyczajnie rodem z 2017 roku jak i ich parametry
co do dużych typowo pod kampery, długie duże 100Ah+ to już cenowo zajebiście nie mówiąc o tym że można kupić sobie zestawy od np. EVE i samemu taki 4S zbudować wtedy cenowo wyjdzie jeszcze taniej
==============
bawiłem się teraz rivianem na podwórku i masakra, na dużych AGMach prowizorycznie podpiętych dalej 3 błędy głowne - zamek przedniej klapy, widzi błąd bocznych bagażników, połowa auta świeci w sensie prawa strona i to samo tylko prawa strona ma wizualizację np. otwartych drzwi, składa się tylko prawe lusterko

nie mam napisu READY a to oznacza że nie załączył się falownik i przetwornica DC-DC
wiele osób to miało jak auto było rozładowane i wystarczy podpiąć do ładowania - NIESTETY NIE DZIAŁA U MNIE ŁADOWANIE, ani na EVSE tesli umc2 ani na popularnym chińczyku które greencell sprzedaje
nie słychać też klikania przekaźników że coś się zalącza z HV

do reszty wrócę pojutrze chyba, muszę wszystko zebrać do kupy razem z fotami i wypytać ukraińców, w piątek też będę miał już akusy
chyba zawyczajnie rozbiorę trochę przód auta aby popatrzeć wszystko oraz rozbiorę zamki, możliwe że tylne bagażniki też mają linkę awaryjną i to samo klapa paki
auto jak było wystawione na licytacji miało ZERO BŁĘDÓW, to wszystko wina tego że tak długo stał + nie odłączyli mu 12V co powinni zrobić, nawet chyba tego transport morski wymaga