no to mamy drugiego Riviana w PL :)

eSUBA94

Posiadacz elektryka
no w sumie racja, jak mi sprzedaz za rok to ja sie bede martwil o aku :LOL:

na filmach ukraincow z rivianami - to samo co u ciebie - widzialem chyba 3 albo 4 rozne i za kazdym razem sa przygotowani z jakimis duzymi boosterami lub wiekszymi aku, proboują wystartowac ale nie da sie N wrzucic i finalnie i tak widlak idzie w ruch

z tym ze nie dziala prawa/lewa strona - tez to u nich widzialem- ponoc to efekt synchronizacji zasilania aku 12V, na jakims filmie ktos wspominal ze trzeba odpiac calkiem zasilanie DC i przetwornic, podlaczyc aku 12v i dopiero zabootowac auto

będę próbował jak mi w piątek przyjdą i zrobie normalnie na małych AGMach
coś może być z tymi przekaźnikami bo faktycznei jak podpiąłem akusy w odwortnej kolejności to auto sie przez chwile zachowywało inaczej, błędy też dopiero później pokazało
wcześniej wogle nie startowało jak podłączyłem secondary akumulator a teraz startuje całe, i staruje o wiele wiele szybciej niż wcześniej
szkoda że do OBD jest utrudiony dostęp

szukałem też czy wypadek nagrała czarna skrzynka na UFS wbudowaną i jedyne co nagrała to jak sika poprzedni właściciel1753820322313.png

szczur333

Fachowiec
a probowales resety robic ?

eSUBA94

Posiadacz elektryka
a probowales resety robic ?

tak a jeden się nawet sam zrobił - auto było w trybie serwisowym - nie taki na hasło ten zwykły coś jak tryb myjni, jak go wyłączyłem to sam się zrobił hard reset
ale mogę go powtórzyć, rivian mówi że raz na 1h można robić
auto faktycznie mniej wypluwa i dłużej wypluwa błędy niż jeszcze wczoraj