SEXY buttons

pmlody

Pionier e-mobilności
Odłączenie silnika z magnesami stałymi polega na tym że falownik cały czas pracuje i precyzyjnie generuje pole magnetyczne neutralizujące to wytwarzane przez poruszające się magnesy stałe. Silnik nie generuje mocy ale jednak jakiś niewielki prąd płynie. Takie coś w samochodzie wymaga mocy rzędu 10W-300W. Do wyłaczenia indykcyjnego potrzeba 0W
Kompletnie nie zrozumiałem co napisałeś :D
Fakt jest taki, że nie zamierzam tak jeździć, to tylko do sprawdzenia, czy funkcja działa było :unsure:

inter

Pionier e-mobilności
U mnie tylny odłączył. Chyba. W każdym razie 0kW na niego idzie w czasie jazdy.
To dziwne, bo działa przód i tył tylko w S i X na stałe.

STMS

Pionier e-mobilności
Kompletnie nie zrozumiałem co napisałeś :D
Fakt jest taki, że nie zamierzam tak jeździć, to tylko do sprawdzenia, czy funkcja działa było :unsure:

sugerujesz, że nie jest to zalecane nawet do spokojnej jazdy ?

zibizz1

Pionier e-mobilności
To dziwne, bo działa przód i tył tylko w S i X na stałe.
Nie działa na stałe. Przy dużych prędkościach i spokojnej jeździe S i X jadą na przednim silniku. A tylne sa "wyłaczone" mimo że S i X mają wszystkie silniki na magnesy stałe.
sugerujesz, że nie jest to zalecane nawet do spokojnej jazdy ?
Nie jest zalecane bo przy spokojnej jeździe i tak tylko jeden silnik pracuje. Z wyjątkiem trybu śniegowego, po aktywacji którego cały czas pracują wszystkie silniki. Nie po to w Tesli nie ma załączania mechanicznie dodatkowych silników żeby rezygnować z zalet tego rozwiązania, czyli w razie potrzeby(uślizg) w milisekundy mamy dodatkowy moment na innych kołach, gdzie w samochodach z mechanicznie załączanym napędem potrzeba ok 200ms.

nabrU

Moderator
Oprócz obniżki 20%, można jeszcze zmniejszyć o kolejne 10% podając kod BJORN

Szkoda że nie wiedziałem, ale użyłem kodu zapisując się na newsletter, który dał chyba 5% może nawet 10%

piotrazz

Posiadacz elektryka
Szkoda że nie wiedziałem, ale użyłem kodu zapisując się na newsletter, który dał chyba 5% może nawet 10%
Zawsze możesz anulować zamówienie - zwracają w 100% kasę - i zamówić jeszcze raz z tym kodem dodatkowym. Wiem bo już 2x zamawiałem i zwracałem Knoba. W końcu zostałem przy 2 zestawiach Commander z 2x buttonami.

nabrU

Moderator
Zawsze możesz anulować zamówienie - zwracają w 100% kasę - i zamówić jeszcze raz z tym kodem dodatkowym.

A jak to zrobić? Nie mam opcji zwrotu na koncie. Email do CS?

1714128291842.png

piotrazz

Posiadacz elektryka

nabrU

Moderator
Wysłałem im maila, zobaczę co powiedzą...

EDYTA: (y)

Thank you for reaching out.

Since your order is already prepared, all we can do is offer you a partial refund.

The process is initiated and you should see them back in your account soon.

Last edited: