SuC Szczecin

STMS

Pionier e-mobilności
żeby się nie okazało, że teraz wszystko co nowe mają w planach stanie po ostatnich zwolnieniach :(

inter

Pionier e-mobilności
żeby się nie okazało, że teraz wszystko co nowe mają w planach stanie po ostatnich zwolnieniach :(
Zwolnili ludzi w USA, Europa ma swój zespół i Polska też.

kubatar

Pionier e-mobilności
Z planowanych na ten rok: Szczecina, Koszalina, Rumii, Poznania, Wrocławia, Rzeszowa i Gliwic buduje się tylko ten pierwszy a mamy już maj.
Kiepska perspektywa na dalszą część roku. Komfortowy dojazd nad morze w tym roku będą mieli co najwyżej Niemcy 😃
Słabo to widzę...

Pepek

Posiadacz elektryka
Z planowanych na ten rok: Szczecina, Koszalina, Rumii, Poznania, Wrocławia, Rzeszowa i Gliwic buduje się tylko ten pierwszy a mamy już maj.
Tam większość tych planów to od lat jest "w planach" - tylko termin się zmienia i co roku jest przesuwany. Dlatego ja tam wiem jedno - w tym roku powinien być gotowy Szczecin, reszta to jakieś 1% szans (optymistycznie patrząc).

kubatar

Pionier e-mobilności
Liczyłem jednak że wraz z przyspieszeniem sprzedaży oraz z czasem upływającym na przygotowanie projektów/zgód sprawi że 2024 r. stanie się realny.
Biorąc pod uwagę rozwój w innych krajach ewidentnie widać że w PL jest problem strategiczny tj. wydawanie warunków przyłączenia. To że stan sieci jest kiepski to wiadomo ale w innych krajach też nie jest rewelacyjnie. Zakładanie jednak że ładowarki w każdej sytuacji działają że 100% obciążeniem to absurd. Czas żeby zmieniono regulacje w tym zakresie żeby jakaś racjonalność wprowadzić. System specjalnych taryf dystrybucyjnych byłby dużym ułatwieniem.

Piotr

Posiadacz elektryka
Kiepska perspektywa na dalszą część roku. Komfortowy dojazd nad morze w tym roku będą mieli co najwyżej Niemcy 😃
Słabo to widzę...
Myślę, że nie tylko bo np Bronek czy ja też mamy komfortowy dojazd nad morze 😜
🤣