No to sie skonczył najtańszy Tauron

Kszychu

Pionier e-mobilności
Nie no, absolutnie, rozumiem biznesową decyzje bo byli najtańsi i to o spory margines. Niemniej szkoda. Akurat kto jak kto ale oni mogli by wprowadzać więcej rozwiązań dynamicznych cen

STMS

Pionier e-mobilności
Chyba nikt poza teslą nie chce się wychylić

Każdy wie że prędzej czy później zacznie się konkurencja i skończą się różnice cen typu 50 czy 100%

sigg

Posiadacz elektryka
Chyba nikt poza teslą nie chce się wychylić

Każdy wie że prędzej czy później zacznie się konkurencja i skończą się różnice cen typu 50 czy 100%
Biorąc pod uwagę, że Orlen to niby państwowa firma, która powinna wspierać narodowe plany co do elektromobilności, to ceny na ich stacjach to smutny żart.

Jakby na każdym Orlenie były 2-4 ładowarki DC 150W z ceną <2 PLN to by posiadanie elektryka w Polsce nie różniło się od spalinówki.

zan

Zadomawiam się
Nie no, absolutnie, rozumiem biznesową decyzje bo byli najtańsi i to o spory margines. Niemniej szkoda. Akurat kto jak kto ale oni mogli by wprowadzać więcej rozwiązań dynamicznych cen

w aplikacji e-Tauron po wybraniu ładowarki jest u dołu "wykres" godzinowy z cenami ( na razie takie same ), ale może to zwiastuje, że przygotowują się do dynamicznych cen

Kszychu

Pionier e-mobilności
w aplikacji e-Tauron po wybraniu ładowarki jest u dołu "wykres" godzinowy z cenami ( na razie takie same ), ale może to zwiastuje, że przygotowują się do dynamicznych cen
Z ciekawości, jako że eTauron to przemalowana na różowo aplikacja Elocity, to czy Elocity ma taką funkcjonalność? Bo nie kojarze żeby miał, a nie jestem w stanie sprawdzić, bo nie wczytują mi się dzisiaj ładowarki :/

zan

Zadomawiam się
Z ciekawości, jako że eTauron to przemalowana na różowo aplikacja Elocity, to czy Elocity ma taką funkcjonalność? Bo nie kojarze żeby miał, a nie jestem w stanie sprawdzić, bo nie wczytują mi się dzisiaj ładowarki :/
kilka dni temu nie zauważyłem takiej w elocity

marco_25

Pionier e-mobilności
W elocity jest tylko podział na dni ewentualnie opis w jakich godzinach jest inna cena jak przy EkoEN. Może to przygotowania pod taryfy dynamiczne. CCC i jeśli chodzi o Tauron to bardzo często ich słupki AC były zajęte.