TESLA 3 pobór prądu na postoju

Picek7

Zadomawiam się
Czy wiecie ile przy dzisiejszej temperaturze na zewnątrz około -1 stopni u mnie, może zużywać energii na postoju na z włączonym sentry TM3? Może ktoś z Was parkuje na zewnątrz z włączonym sentry w aktualnych warunkach pogodowych i może się podzielić taką informacją. Wybieram się jutro nad morze i kilka dni postoję na dworzu i chciałby wiedzieć czego mogę się spodziewać pod względem dobowego ubytku baterii na postoju z włączonym sentry.

Michal

Moderator
Około 200W bierze wartownik czyli na dobę wychodzi 24h x 200W = 4,8 kWh, czyli około 6-7% baterii LR.
Sama temperatura nic nie zmienia do poniżej około -10°C.

Michal

Moderator
To już jest wszystko w tych 200W. To jest moc pobierana przez całe auto podczas działania.

Jak wartownik jest wyłączony, to auto pobiera średnio około 5W ale w tym jest nie tylko alarm ale też np. okresowe uruchamianie całości żeby sprawdzić aktualizacje i modem LTE do łączności.

Ps. Jak będziesz często odpalał aplikacje żeby sprawdzać co się dzieje z autem, to ona się wtedy wybudza, więc pobiera te 200W przez około 10 minut niezależnie czy jest włączony wartownik.

Last edited:

Krystian85

Zadomawiam się
No dobra, aktualizacja jednak nie pomogla (obecnie 2023.6.8), nadal spore zuzycie na standby.
Wykluczam straty z powodu temperatury, bo zrobilo sie cieplej.
Obecnie na celowniku mam wlaczenie sie wentylacji na postoju w celu usuniecia wilgoci (w appce mozna czasem zauwazyc lekko podswietlona ikone wentylatora).
Wyłącz bluetooth w telefonie - prawdopodobnie jesteś blisko auta i wybudzasz auto niepotrzebnie.

Tesla Highland

Nowy na Forum
Przetestowałem to tej zimy na Model 3 Highland i zużyłem 5% baterii, auto pod plandeka bez wartownika itp., gdzie temperatury wahały się między od -10 do +5.

Najnowsze dyskusje