Jozin von Bazin
Posiadacz elektryka
jaki leasing tak robi?dlatego polecam taki leasing który wykłada kasę na dotację (koszt ok 200zl/mc) a my jeździmy sobie autem od razu bez czekania miesiącami.
jaki leasing tak robi?dlatego polecam taki leasing który wykłada kasę na dotację (koszt ok 200zl/mc) a my jeździmy sobie autem od razu bez czekania miesiącami.
Też dzisiaj takiego maila dostałem, muszą jakoś grupowo odpisywaćDofinansowanie przyznane, ale muszę cesję ubezpieczenia dostarczyć.
Informuję, że NFOŚiGW podjął decyzję o dofinansowaniu Pani/Pana przedsięwzięcia polegającego na zakupie pojazdu zeroemisyjnego, na podstawie wniosku o dofinansowanie zarejestrowanego w Funduszu pod numerem ME1/00xxxx (numer techniczny: 23xxxxx) z dnia 2024-04-09, złożonego w ramach programu priorytetowego Mój elektryk.
Moj leasing zawsze chce ubzepieczenie z podpisem i taki skan.Kilka dni temu mój wniosek odrzucono do korekty:
"Załączona polisa nie zawiera podpisu ubezpieczyciela. Należy załączyć polisę ubezpieczeniową podpisaną i opieczętowaną przez ubezpieczyciela."
No cóż wydrukowałem z PDFa, którego im wysłałem (takie dokumenty się teraz przecież dostaje zawierając ubezpieczenie online, nikt nie wysyła papierka), z papierem pojechałem do najbliższej placówki (10 km) pani w okienku podpiła pieczątkę, podpisała się parafką następnie zeskanowałem do wersji PDF i uzupełniłem elektronicznie. Biurokracja pełną gębą, bo poświadczenie o zawarciu polisy w wersji PDF + potwierdzenie przelewu - nie wystarczyło, konieczna była pieczątka i podpis. Teraz tylko czekam jak odrzucą i odpiszą, że parafka to nie podpis. Będę jechał drugi raz. i jeszcze pewnie do banku po podpis, że ten przelew to faktycznie poszedł.
Dzisiaj dostałem przelew, nie jest źle, nawet 2 miesięcy nie musiałem czekać. Wniosek na osobę prywatną.Też dzisiaj takiego maila dostałem, muszą jakoś grupowo odpisywać, wniosek z 03.04.24.
Ja składałem sam wniosek, kupowałem auto jako osoba prywatna, więc tutaj mam na myśli dzień w którym wypełniłem wniosek na stronie NFOŚiGW. Prywatnie zgłaszałem to już jak odebrałem auto bo potrzebowałem dowód rejestracyjny.Przez datę złożenia macie na myśli zamówienie auta, czy złożenie już po odbiorze? Bo ja zamawiałem na początku kwietnia i leasing od razu niby składał wniosek, auta jeszcze nie odebrałem. Ale to chyba jakiś "wstępny" wniosek i właściwy idzie po rejestracji i ubezpieczeniu?