Tesla Model 3 Highland akcesoria

eugtor

Posiadacz elektryka
A fabrycznie w Tesli są welurowe dywaniki, dobrze pamiętam?

TomaszNow

Zadomawiam się
Ja zawsze byłem trochę sceptyczny do tych dywaników, niezbyt mi się podobały (kwestia gustu).
W listopadzie do Highlanda nie było dostępnym żadnych dedykowanych dywaników poza Eva.
Jako że jeżdżę dużo po budowach, to szczególnie na sezon zimowy musiałem szybko mieć coś niemateriałowego. Zaryzykowałem i zamówiłem. Liczyłem, że koncepcja tych otworów sprawdzi się tak samo dodrze, jak przy kuwecie dla kotów ;)

Moja ocena po kilku miesiącach: szkolne 3/6.
1. Dalej niezbyt mi się podobają. Nie mój gust.

2. Szybko się brudzą. Wystarczy wejść do środka i od razu widać ślady butów. Nie można mówić o idealnej czystości, którą chwalą się w reklamach

3. Materiał jest dość mocno śliski. Z reguły torbę z laptopem lub inne podręczne drobiazgi wożę na podłodze z przodu lub w drugim rzędzie. Na tych dywanikach wszystko jeździ przy każdym przyspieszaniu, hamowaniu i na zakrętach. Jest to szczególnie upierdliwe przy braku tunelu środkowego w drugim rzędzie siedzeń - torba wala się od prawej do lewej strony. Czasem się bałem, że "urwie" ekran lub coś.

Ostatecznie w drugim rzędzie wyjąłem eva i włożyłem fabryczny dywanik z weluru.

Rzadko wożę pasażerów z tyłu, więc po prostu co jakiś czas wjeżdżam tam z odkurzaczem ;)

4. Dywaniki montuje się do podłogi na rzep. Przy wyciąganiu ich na myjni trzeba trochę szarpnąć. W tym momencie z reguły część piasku rozsypuje się na wykładzinę pod dywanikiem...
Słabe to szczególnie dlatego, że trzymanie brudu miało być ich główną zaletą.

Ostatecznie będę z nimi jeździł, póki się nie zniszczą, bo szkoda mi wydanej kasy.
Następnym razem kupiłbym jednak klasyczne gumowe dywaniki.
Te oryginalne od Tesli ponoć są bardzo spoko. Szkoda, że nie były dostępne od początku.
Podaj linka do tych oryginalnych dywaników

Hubi

Fachowiec
Wiecie może, ile się czeka na te dywaniki z oficjalnego sklepu Tesli? Wyglądają spoko, dużo lepiej niż te od Eva (mam komplet zamówiony w listopadzie).

chris89

Posiadacz elektryka
Przyszły mi dzisiaj dywaniki z EVA DYWANIKI. Rewelacja! :) Świetne spasowanie, wygięcie gdzie trzeba i rzepy żeby nie latał :)

Polecam! :)

Pochwalę się przy okazji, że wziąłem udział w konkursie EVA Dywaniki i wygrałem 5 dodatkowych kompletów (do dowolnego auta) Pewnie widzieliście reklamy na FB albo dostaliście linka do konkursu mailem jeśli kupiliście pierwszy zestaw u nich. Wygląda na to, że Mikołaj w tym roku nie będzie roznosił w rodzinie skarpetek ;-)

P.S. Polecam nie dlatego, że wygrałem. Nic z tego nie mam, że polecam i firma też mnie o to nie prosiła. Polecam bo podoba mi się wygląd i jakość :)

Dasz link? Na ich stronie są jakieś z czerwonymi obwódkami. Ile dopłaciłeś do maty bagażnika?

Jeffero

Zadomawiam się
Dasz link? Na ich stronie są jakieś z czerwonymi obwódkami. Ile dopłaciłeś do maty bagażnika?
Na ewadywaniki możesz wybierać dowolny kolor ramki. Polecam też zadzwonić - ja chciałem dopytać o kształt dywanika na tył, a przy okazji się dowiedziałem, że dla telefonicznych zamówień jest rabat. Wyszło mi jakoś ponad 10% taniej niż w konfiguratorze.

inter

Pionier e-mobilności