Jakość Chińskich samochodów

Grzesiek

Pionier e-mobilności
Takie coś podesłał mi znajomy na temat niektórych samochodów w Chinach produkowanych

:) ciekawe

daniel

Señor Meme Officer
Takie coś podesłał mi znajomy na temat niektórych samochodów w Chinach produkowanych

:) ciekawe

O jednym z pożarów wrzuciłem posta.

Olecki

Pionier e-mobilności
Ja polecam przejrzeć inne filmy na tym kanale - tytułu bardziej krzykliwe i bardziej anty-EV niż w brytyjskim The Sun. Może jest tam ziarno prawdy ale najpierw trzeba by je odsiać przez porządne sito.

Grzesiek

Pionier e-mobilności
To prawda, dużo tam retoryki anty EV. Trzeba odsiewać. Ale to już dotyczy wszystkiego. Fanbojstwo EV też istnieje - je też należy odsiewać :)
Nie mniej temat ciekawy - te ziarno prawdy... jak one duże jest.

lvlthn

Pionier e-mobilności
Odsiać tak, ale chińska "jakość" to inny wymiar.

Warto obejrzeć sobie parę dokumentów nt. "tofu-dregs buildings" tzn. budynków zrobionych z łajna, które rozpadają się na oczach.
Korupcja w chinach to problem autentyczny i przerażający w skali.

inter

Pionier e-mobilności
ja jestem sceptyczny od zawsze i zdania nie zmienię-nigdy bym nie kupił chińskiego auta i dziwię się że w USA dopiero teraz ,,przejrzeli ,,na oczy i dokręcają śrubkę
Chińskie auta w USA nie istnieją, zabezpieczają się na przyszłość.

Jozin von Bazin

Posiadacz elektryka
MG też? Volvo też? A Teslę RWD? Gdzie jest granica tego co jest chińskie a co nie?
Granica jest tam kto nadzoruje proces, czyja "głowa", a nie czyje "ręce".
Tesla jest to technologicznie myśl amerykańska, składane w Chinach. To tak jakby o mercedesie składanym na Węgrzech powiedzieć, że jest węgierski.
Ja jestem sceptyczny co do chińskich wyrobów, nadal to nie jest synonim jakości, tzn. ich myśl technologiczna. Myślę, że czas zweryfikuje czy są to dobre auta, podobnie było z koreańskimi samochodami.