inter
Pionier e-mobilności
Są testowane na użytkownikach. Przykład z 2024.14.x ile już było wersji?Generalnie opcja zaawansowane powoduje częstsze aktualizacje. Przecież żadne wydanie nie jest nazwane beta.
Są testowane na użytkownikach. Przykład z 2024.14.x ile już było wersji?Generalnie opcja zaawansowane powoduje częstsze aktualizacje. Przecież żadne wydanie nie jest nazwane beta.
Nie wydaje mi się. Tzn aktualizacja jest pewnie parametrowana i konfiguracja, czy lokalizacja auta może mieć znaczenie, ale głównie jest to los. Dla danej wersji Tesla oprócz wybrania dla jakich aut(modeli, konfiguracji) ma być dana wersja to ustala się rollout czyli jaka część aut ma zainstalowac aktualizację. Ten rollout zmieniają czyli np ustawiaja 5%, potem 10%, a potem podejmuja decyzję ze wycofują bo jednak coś tam nie gra. Przygotowuja poprawkę w kolejnej i targetują ją do pewnej cześci floty aby sprawdzić czy jest ok, jeśli tak to rozszeżają zakresy parametrów tak że aktualizacja trafia do większej ilości aut.A to nie jest tak, że pewna pula użytkowników dostaje aktualizację wcześniej z powodu X(np. często porusza się w korkach, albo jeździ stałą trasą codziennie)
Potwierdzam, na Atomie działa jak złoto. Kamery przy cofaniu w końcu bardzo płynne, wycieraczki też mnie na razie nie zawiodły.A to nie jest tak, że pewna pula użytkowników dostaje aktualizację wcześniej z powodu X(np. często porusza się w korkach, albo jeździ stałą trasą codziennie)
Zdziwiony jestem, bo bardzo często dostaję aktualizację, drugie auto żony już nie ma takiego szczęścia.
Nawiasem, nowa aktualizacja jest bardzo, bardzo dobra. Dużo optymalizacji, mam wrażenie że MCU na intel atom działa po prostu szybciej.
Natomiast wizualizacja w v.12 jest czymś fantastycznym, bardzo szczegółowa wizualizacja, widać dużo więcej aut i pieszych.
Wycieraczki o dziwo działają dobrze. Ale to tylko moje spostrzeżenie.