Nowy cennik Ionity od 28.05.2024

krzyss

Pionier e-mobilności
Ionity nie daje zadnych kart?
A czy dla sie dla tesli opalic to automatyczne ladowanie po wpieciu ?
Gdzies jest taka opcja z podaniem vin auta ?

vwir

Pionier e-mobilności
Ionity nie daje zadnych kart?
A czy dla sie dla tesli opalic to automatyczne ladowanie po wpieciu ?
Gdzies jest taka opcja z podaniem vin auta ?
Ionity ma normalne Plug&Charge. Więc jeśli auto wspiera to jak najbardziej działa. Tesla nie wspiera.

alaska_k

Fachowiec
Czy te ceny ładowania to są podane w poszczególnych krajach w których się będę ładował czy chodzi o to ze jak mam konto założone w PL to wszędzie płacę jednakową kwotę czyli np: 3,50 PLN bez abonamentu?

Wojtekj23

Posiadacz elektryka
Ciekawe ile zażąda sobie GW za Ionity
GW już nie ma roamingu wiec zapłacisz stawkę 3.5. Ionity to na chwile obecną najsensowniejszy operator do podróżowania po Europie bez dziesiątek aplikacji i wreszcie z dostępną ceną. Czekam na ruch GW.

Last edited:

Wojtekj23

Posiadacz elektryka
Nie. Zapłacisz według stawek obowiązujących w kraju ładowania np. Niemcy odpowiednio 0,69 0,49 lub 0,39 euro
Czy te ceny ładowania to są podane w poszczególnych krajach w których się będę ładował czy chodzi o to ze jak mam konto założone w PL to wszędzie płacę jednakową kwotę czyli np: 3,50 PLN bez abonamentu?

Szaruś

Peugeot e208, 10.2022
Dziś już widać oba.
Ano. Też widzę. Widzę też:

"The contract may be terminated at any time with effect from the next Billing Date which will be displayed in your user account. Billing Date: The Basic Fee will be invoiced monthly on the day of activation of the PASSPORT Tariff."

Czyli inaczej, niż było. Ja to rozumiem, że jak np. uruchomię abonament dzisiaj (28.05.2024) i zrezygnuję np. 15.06.2024, to abonament będzie trwał do 28.06.2024 (a nie 30 dni od rezygnacji, jak było poprzednio).

Chyba, że się mylę.