Rabaty pod koniec kwartału?

kubatar

Pionier e-mobilności
To chyba pokazuje że dopłaty już nie są potrzebne i producenci gotowi są schodzić z marży. Może być tak że u nas nie będzie rabatów w czerwcu na zakonczenie Q2 2024

ksiazezbajki

Zadomawiam się
Ja już w styczniu czytałem że w Niemczech koniec dopłat a Tesla obniżyła ceny bazowe żeby wyrównać.
Wiec teraz w tej promocji nadal tak samo? Mają bazową tyle co my z dopłatami?

kubatar

Pionier e-mobilności
Czy w styczniu w Niemczech rzeczywiscie bylo zakonczenie doplat czy tylko zmniejszenie?

BTW matematyki nie oszukamy w Niemczech na nasze 172k PLN u nas 204 PLN i nawet z największą dopłatą jest drożej.
Może coś ruszy jak sie skończy kasa przedsiębiorców.
Jesli tak ma to wyglądać to wolałbym żeby nie bylo doplat a kasa z budżetu szła na rozwój infrastruktury DC.

Last edited:

nabrU

Moderator
To chyba pokazuje że dopłaty już nie są potrzebne i producenci gotowi są schodzić z marży. Może być tak że u nas nie będzie rabatów w czerwcu na zakonczenie Q2 2024

Pisałem o tym fakcie na Forum już ponad rok temu jak znieśli dopłaty do EV w UK. Ceny się 'magicznie' obniżyły. Dopłaty to sztuczny twór i im szybciej znikną tym lepiej...

romanc

Zadomawiam się
Patrząc ze strony interesu państwa korzystniej by było zlikwidować dopłaty a pieniądze zainwestować w OZE i rozwój sieci, bo znowu mam wrażenie że sami robimy się w balona. Mamy chyba najdroższy prąd w europie.

K

Konto_usuniete_2024-07-16

Gość
Patrząc ze strony interesu państwa korzystniej by było zlikwidować dopłaty a pieniądze zainwestować w OZE i rozwój sieci, bo znowu mam wrażenie że sami robimy się w balona. Mamy chyba najdroższy prąd w europie.

40k dotacji powinno być zamiast do elektryka to do magazynu, ale oczywiście z limitem dolnym 50kwh.