Rabaty pod koniec kwartału?

Bronek

Pionier e-mobilności
Nigdy nie miałem 1000 koni (niejaka Dorin z serialu Spadkobiercy, chciała mieć i tyle na swoim weselu).
Ja przegapiłem ten moment a wiem , że karawan tyle nie ma .Więc kupiłem Plaida
Konie i ich cztery kopyta czytaj Moment to podstawa dla której kupuje się elektryki przez tych którzy nie chcą wydać milionów aby z nich korzystać .
No i jak nie chcą jeździć pierdzikiem ICE lub elektrycznym Melexem .

Olecki

Pionier e-mobilności
A jakie to ma znaczenie, czemu służy to brandzlowanie się mocą silnika?
Poczekajmy jak w końcu nadejdzie zmiana i naliczanie podatków/ubezpieczenia nie będzie brało pod uwagę pojemności silnika tylko moc, wtedy będzie brandzlowanie kto ma mniej xD

kubatar

Pionier e-mobilności
U nas tak jest od dawna.
Stąd np Tesla LR AWD kosztowałaby mnie 2 razy tyle ubezpieczenie niż mój (słabszy) LR RWD ;)
Nie chcę nawet pytać o Performance...
Ale zapewne wynika to z kwestii ryzyka (zasadniczo mocniejsze auta kupuja ludzie ktorzy kubia jeździć) oraz koszty naprawy

kubatar

Pionier e-mobilności
A tak rabatowanie odbilo się na zysku Tesli z jednego egzemplarza. Globalnie rabatowanie rozpoczęło się chyba na poczatku 2023
Przed:
Screenshot_20240609_095108_YouTube.jpg Po:

Screenshot_20240609_095150_YouTube.jpg

Bez dwóch zdań muszą ciąć koszty. Porównując do innych producentów pamietajcie ze do ich wyniku wliczają się również małe auta których Tesla dziś nie ma w ofercie.
Źródło:

Last edited:

Michal

Moderator
A tak rabatowanie odbilo się na zysku Tesli z jednego egzemplarza. Globalnie rabatowanie rozpoczęło się chyba na poczatku 2023
Przed:
Po:
Bez dwóch zdań muszą ciąć koszty. Porównując do innych producentów pamietajcie ze do ich wyniku wliczają się również małe auta których Tesla dziś nie ma w ofercie.
Dodaj źródło do tego wpisu, bo bez tego to jest on g warty.

ksiazezbajki

Zadomawiam się

Trochę późno, żeby zdążyć z odbiorem przed końcem miesiąca. Zostaje chyba tylko inventory. Przy zamawianiu Y z inventory dostaje się HW3 wyprodukowane wcześniej. Przy zamawianiu świeżych jest HW4. Dziwne jest to, że w każdym kraju warunki promocji są inne. Winter wheels czyli całe opony + felgi, ładnie.
Ale nie ma się co dziwić. Klient w Szwajcarii obiektywnie finalnie da więcej zarobić niż w Polsce.