Taryfa G12 i G12w

KrissTMY

Posiadacz elektryka

Ostatnia zatwierdzona przez Prezesa URE taryfa dla Tauronu była w marcu. W czerwcu maja być nowe taryfy sprzedawców prądu, zobaczymy jakie będą stawki. Te wszystkie filmy w necie, wyliczenia "fachowców" o wzroście cen prądu o 29% to wszystko jest jakieś gdybanie. Na razie wiadomo, że rząd chce 50 gr netto za 1 kWh. Z tego co wiem to Prezydent jeszcze nie podpisał.

adamusek

Posiadacz elektryka
Ciekawe co z gazem bo cena jest ustawiona na 290zl/1m3 netto (z zamrożonego 200netto) wielka cisza jest w temacie wszyscy tylko o prądzie piszą.
Co do prądu to nie sądzę że będzie taniej niż te 500zł netto przynajmniej w tym roku wiec 1-1.1zł na pewno będzie przebite dla klienta końcowego.

KrissTMY

Posiadacz elektryka
Ciekawe co z gazem bo cena jest ustawiona na 290zl/1m3 netto (z zamrożonego 200netto) wielka cisza jest w temacie wszyscy tylko o prądzie piszą.
Co do prądu to nie sądzę że będzie taniej niż te 500zł netto przynajmniej w tym roku wiec 1-1.1zł na pewno będzie przebite dla klienta końcowego.
W taryfie G11 na pewno, ale w nocnej na 99% nie

KrissTMY

Posiadacz elektryka

Ustawa mrożąca ceny prądu z podpisem prezydenta.​

Ustawa zobowiązuje tzw. sprzedawców zobowiązanych energii elektrycznej i gazu do wystąpienia do Prezesa URE z wnioskami o zmianę ich taryf pod groźbą utraty rekompensat za sprzedaż energii poniżej cen taryfowych. Taryfy sprzedawców zobowiązanych energii elektrycznej wynoszą obecnie 739 zł za MWh, a taryfa sprzedawcy zobowiązanego gazu - spółki PGNiG OD jest na poziomie 291 zł za MWh.

czyli jest tak ja pisałem :)

JED 3City

Fachowiec
Ty się odnosisz do tego filmu z 3 maja??

View attachment 18343
NIE.

Ostatnia zatwierdzona przez Prezesa URE taryfa dla Tauronu była w marcu. W czerwcu maja być nowe taryfy sprzedawców prądu, zobaczymy jakie będą stawki. Te wszystkie filmy w necie, wyliczenia "fachowców" o wzroście cen prądu o 29% to wszystko jest jakieś gdybanie. Na razie wiadomo, że rząd chce 50 gr netto za 1 kWh. Z tego co wiem to Prezydent jeszcze nie podpisał.
Powiedz mi, jak CIEZKO jest przeczytac ZE ZROZUMIENIEM post, ktory ja napisalem, a do ktorego Ty sie probujesz odniesc?
Mam za Ciebie wejsc w podany link i robic copy/paste? Chyba nie ma innego wyjscia!
czyli jest tak ja pisałem :)
Na obecna chwile, NIC nie jest tak, jak pisales:

1718065253568.png
1718065211230.png
A jesli kogos przerasta tak prosta matematyka, to w oryginalnym poscie wyliczylem na superkomputerze, jaki to jest wzrost procentowo.

KrissTMY

Posiadacz elektryka
NIE.

Powiedz mi, jak CIEZKO jest przeczytac ZE ZROZUMIENIEM post, ktory ja napisalem, a do ktorego Ty sie probujesz odniesc?
Mam za Ciebie wejsc w podany link i robic copy/paste? Chyba nie ma innego wyjscia!

Na obecna chwile, NIC nie jest tak, jak pisales:

View attachment 18367
View attachment 18366
A jesli kogos przerasta tak prosta matematyka, to w oryginalnym poscie wyliczylem na superkomputerze, jaki to jest wzrost procentowo.
Ty się tak nie denenerwuj. Ja wiem jak jest teraz. Tylko ja jestem spokojny, bo wierzę w to, że dostawcy prądu zmienią swoje taryfy na bardziej aktualne jeszcze w czerwcu.

KrissTMY

Posiadacz elektryka
wybacz koledze "nerwowość" zamówił Y i czeka w niepewności ;)
Się nie dziwię, że człowiek się denerwuje jak kupi elektryka i się dowiaduje, że będzie tak drogo jak jakimś dieslem czy hybrydą. Dopóki będzie do 20 zl/100 km z gniazda to wg mnie dobrze. Spaliniak 300 konny że 12l spali, tj ok 80 zł

Ev3

Pionier e-mobilności
Ty się tak nie denenerwuj. Ja wiem jak jest teraz. Tylko ja jestem spokojny, bo wierzę w to, że dostawcy prądu zmienią swoje taryfy na bardziej aktualne jeszcze w czerwcu.
Już nie muszą, bo te taryfy obowiązują tylko budżet państwa (do wyliczania dopłat cenowych).

Reszta będzie miała zamrożenie na poziomie 0,5 zł.
Już jest podpisane.