Jako samochód wyglądał ok.Czyli jednak pół-schozofreniai niedługo się okaże że MG4 daje radę...
Jako sprzedaż i cała reszta - nadal leży i kwiczy.
Nie są w stanie nawet przedstawić oferty na wynajem.
I tak od kilku tygodni....
Jako samochód wyglądał ok.Czyli jednak pół-schozofreniai niedługo się okaże że MG4 daje radę...
Zgadza się.Ryzyko które będzie uwzglednione w cenie wynajmu.
Tak, to już wiem (niestety) po poprzednich i obecnych bev.Co do odsprzedawalnosci to trzeba się pogodzić że elektryki beda wiecej traciły na wartości niż spalinowe
Często w umowach uwzglednia sie takie przypadki tj. możliwość przeniesienia nowego podatku (zwiekszonego podatku) na kupujacego bez prawa do rezygnacji. Czy tak jest w stosunku do konsumentq, ktory z zasady jest chroniony przed zwiekszaniem ceny to nie wiem - musiałby sie prawnik wypowiedziec.Jestem bardzo ciekaw. Od lutego czekam na swojego MG4 XPowera, obiecany miałem w czerwcu (nadal cisza), w umowie rezerwacyjnej dealer zabezpieczył się przed opóźnieniami podając dostawę na koniec Lipca. Ciekawe, czy dla już złożonych zamówień MG (bo dealer na bank nie) łyknie różnicę czy będą anulowali zamówienia.
U mnie jest taki zapis:Często w umowach uwzglednia sie takie przypadki tj. możliwość przeniesienia nowego podatku (zwiekszonego podatku) na kupujacego bez prawa do rezygnacji. Czy tak jest w stosunku do konsumentq, ktory z zasady jest chroniony przed zwiekszaniem ceny to nie wiem - musiałby sie prawnik wypowiedziec.
Dostawa na koniec lipca wcale jednak nie musi przesądzać o podwyżce bo pojazd moze byc juz dawno oclony.
To nie jest elektrykJakos mi umknelo ze byd obnizyl cene podstawowego seal do 170kView attachment 22406