BYD oferta w Polsce

Ev3

Pionier e-mobilności
Czyli jednak pół-schozofrenia ;) i niedługo się okaże że MG4 daje radę...
Jako samochód wyglądał ok.

Jako sprzedaż i cała reszta - nadal leży i kwiczy.
Nie są w stanie nawet przedstawić oferty na wynajem.
I tak od kilku tygodni....

Ev3

Pionier e-mobilności
Ryzyko które będzie uwzglednione w cenie wynajmu.
Zgadza się.
Ale przynajmniej będzie znane z góry, bez negatywnych niespodziewanek.
Co do odsprzedawalnosci to trzeba się pogodzić że elektryki beda wiecej traciły na wartości niż spalinowe
Tak, to już wiem (niestety) po poprzednich i obecnych bev.

Dlatego teraz wolałbym znać te kwoty z góry.
Zwłaszcza że przy chińczykach obstawiam, że jeszcze wzrosną.
Więc lepiej żeby zajmował się tą czynnością (odsprzedawaniem i ponoszeniem ryzyka dużej utraty wartości) ktoś inny.

Makus

Pionier e-mobilności
Jestem bardzo ciekaw. Od lutego czekam na swojego MG4 XPowera, obiecany miałem w czerwcu (nadal cisza), w umowie rezerwacyjnej dealer zabezpieczył się przed opóźnieniami podając dostawę na koniec Lipca. Ciekawe, czy dla już złożonych zamówień MG (bo dealer na bank nie) łyknie różnicę czy będą anulowali zamówienia.

kubatar

Pionier e-mobilności
Jestem bardzo ciekaw. Od lutego czekam na swojego MG4 XPowera, obiecany miałem w czerwcu (nadal cisza), w umowie rezerwacyjnej dealer zabezpieczył się przed opóźnieniami podając dostawę na koniec Lipca. Ciekawe, czy dla już złożonych zamówień MG (bo dealer na bank nie) łyknie różnicę czy będą anulowali zamówienia.
Często w umowach uwzglednia sie takie przypadki tj. możliwość przeniesienia nowego podatku (zwiekszonego podatku) na kupujacego bez prawa do rezygnacji. Czy tak jest w stosunku do konsumentq, ktory z zasady jest chroniony przed zwiekszaniem ceny to nie wiem - musiałby sie prawnik wypowiedziec.

Dostawa na koniec lipca wcale jednak nie musi przesądzać o podwyżce bo pojazd moze byc juz dawno oclony.

Makus

Pionier e-mobilności
Często w umowach uwzglednia sie takie przypadki tj. możliwość przeniesienia nowego podatku (zwiekszonego podatku) na kupujacego bez prawa do rezygnacji. Czy tak jest w stosunku do konsumentq, ktory z zasady jest chroniony przed zwiekszaniem ceny to nie wiem - musiałby sie prawnik wypowiedziec.

Dostawa na koniec lipca wcale jednak nie musi przesądzać o podwyżce bo pojazd moze byc juz dawno oclony.
U mnie jest taki zapis:
"W przypadku, wzrostu ceny Kupujący będzie uprawniony do rozwiązania niniejszej Umowy rezerwacyjnej i nie zawarcia umowy sprzedaży Pojazdu. W takim przypadku zaliczka podlega zwrotowi."
Nie mam się więc co obawiać o to, że nie będę mógł rozwiązać umowy. Ale byłaby szkoda, bo naprawdę chciałbym tego MG w takiej cenie, +25% to za niego nie zapłacę, prędzej wtedy kijankę jakąś wezmę.