BYD oferta w Polsce

KrzysztofFly

Moderator
@KrzysztofFly dostales jakaś ofertę indywidualną na tego Sealiona czy jedynie cennikowo?
Ale ja nie jechałem kupować 😉, chciałem sprawdzić jak się rozwija konkurencja, a także mieć własne odczucia odnośnie tego modelu, a nie takie od fachowców z Internetu.

inter

Pionier e-mobilności
Nie wiem jak w Sealion ale w moim Seal jest to opóźnienie reakcji na gaz, generalnie jeśli nie jeździsz na co dzień innym elektrykiem to to nie przeszkadza. To jest jakieś pół sekundy zwłoki. Nie mam pojęcia dlaczego tak zrobili. W porównaniu do innego BEV to może przeszkadzać, zaś do ICE z turbiną itp. zupełnie niezauważalne. Bardziej bym się przejmował krzywą ładowania lub słabymi światłami mijania, bo to w BYD kuleje.
Podobno chcieli upodobnić reakcję, jak w samochodzie spalinowym.

alaska_k

Fachowiec
Temperatura na zewnątrz w okolicy 0 stopni, mimo wszystko wyszło dosyć duże zużycie (22,6kWh/100km), myślę, że Teslą zrobiłbym w tych samych warunkach około 20% mniej.
Myślę ze w większości chińskich aut zarówno ICE jak BEV spalanie/zużycie prądu jest znacznie większe niż w podobnych modelach wcześniej dostępnych na rynku europejskim. Ostatnio widziałem dwa takie porównania Tesla<>BYD czy KIA<>Jaecoo (u nas przyjmie się chyba Jajco ;) ) Dlatego dla osób robiących większe przebiegi w krótkim czasie zakup chińskiego auta może okazać się dużo mniej ekonomiczny niż początkowo się wydaje.

Ironeska

Fachowiec
BYD robi obniżki, ceny w dolarach australijskich

Attachments

• Screenshot_20250115_141330_Brave.jpg
    Screenshot_20250115_141330_Brave.jpg
    552,1 KB · Liczba wyświetleń: 31

krzyss

Pionier e-mobilności
BYD robi obniżki, ceny w dolarach australijskich
Czyli niedostepne w Polsce modele, w odleglym geograficznie i ekonomicznie kraju. Dziekujemy ze podzieliles sie z nami ta informacja 😁
A nie wiesz jak obnizki w San Escobar 😂

Ironeska

Fachowiec
Czyli niedostepne w Polsce modele, w odleglym geograficznie i ekonomicznie kraju. Dziekujemy ze podzieliles sie z nami ta informacja 😁
A nie wiesz jak obnizki w San Escobar 😂
Słabo Ci ten sarkazm wyszedł.
Delfin i foka dostępne w PL a obniżki mają dotyczyć wszystkich rynków

krzyss

Pionier e-mobilności
Słabo Ci ten sarkazm wyszedł.
Delfin i foka dostępne w PL a obniżki mają dotyczyć wszystkich rynków
No tylko te modele u nas byly drozsze niz tam. Porownywanie cen u nas i w Australii jest jak cen z Chinami. Nijak sie to ma do naszego rynku.