@KrzysztofFly dostales jakaś ofertę indywidualną na tego Sealiona czy jedynie cennikowo?
Ale ja nie jechałem kupować 😉, chciałem sprawdzić jak się rozwija konkurencja, a także mieć własne odczucia odnośnie tego modelu, a nie takie od fachowców z Internetu.@KrzysztofFly dostales jakaś ofertę indywidualną na tego Sealiona czy jedynie cennikowo?
Dealarzy go nienawidzą 🙂Ale ja nie jechałem kupować 😉, chciałem sprawdzić jak się rozwija konkurencja, a także mieć własne odczucia odnośnie tego modelu, a nie takie od fachowców z Internetu.
Podobno chcieli upodobnić reakcję, jak w samochodzie spalinowym.Nie wiem jak w Sealion ale w moim Seal jest to opóźnienie reakcji na gaz, generalnie jeśli nie jeździsz na co dzień innym elektrykiem to to nie przeszkadza. To jest jakieś pół sekundy zwłoki. Nie mam pojęcia dlaczego tak zrobili. W porównaniu do innego BEV to może przeszkadzać, zaś do ICE z turbiną itp. zupełnie niezauważalne. Bardziej bym się przejmował krzywą ładowania lub słabymi światłami mijania, bo to w BYD kuleje.
Nie ma nic gorszego w ICE niż czekanie aż automatyczna skrzynia biegów postanowi działać...Podobno chcieli upodobnić reakcję, jak w samochodzie spalinowym.
Myślę ze w większości chińskich aut zarówno ICE jak BEV spalanie/zużycie prądu jest znacznie większe niż w podobnych modelach wcześniej dostępnych na rynku europejskim. Ostatnio widziałem dwa takie porównania Tesla<>BYD czy KIA<>Jaecoo (u nas przyjmie się chyba JajcoTemperatura na zewnątrz w okolicy 0 stopni, mimo wszystko wyszło dosyć duże zużycie (22,6kWh/100km), myślę, że Teslą zrobiłbym w tych samych warunkach około 20% mniej.
Czyli niedostepne w Polsce modele, w odleglym geograficznie i ekonomicznie kraju. Dziekujemy ze podzieliles sie z nami ta informacja 😁BYD robi obniżki, ceny w dolarach australijskich
Słabo Ci ten sarkazm wyszedł.Czyli niedostepne w Polsce modele, w odleglym geograficznie i ekonomicznie kraju. Dziekujemy ze podzieliles sie z nami ta informacja 😁
A nie wiesz jak obnizki w San Escobar 😂
No tylko te modele u nas byly drozsze niz tam. Porownywanie cen u nas i w Australii jest jak cen z Chinami. Nijak sie to ma do naszego rynku.Słabo Ci ten sarkazm wyszedł.
Delfin i foka dostępne w PL a obniżki mają dotyczyć wszystkich rynków