Nazywaj to jak chcesz - ja pokazalem cene kWh energii dla uzytkownika koncowego - i tak naprawde, NIC poza tym mnie nie interesuje.
Ja chyba wlasnie zrozumialem, dlaczego Ty nie potrafiles pojac tego, co ja wklejalem na temat taryfy Energa.
No, ale JA place za prad zgodnie z ta taryfa, a Ty najwyrazniej nie:
"Zgodnie z Ustawą z 27 października 2022 r. o środkach nadzwyczajnych mających na celu ograniczenie wysokości cen energii elektrycznej oraz wsparciu niektórych odbiorców w 2023 roku i 2024 (tj. Dz.U. z 2024 poz. 190 ze zmianami) utrzymany zostanie mechanizm maksymalnej ceny za prąd, która będzie stosowana w rozliczeniach z odbiorca uprawnionym po przekroczeniu określonego limitu. Dla gospodarstw domowych i innych podmiotów z grupą taryfową G cenę maksymalną zastosujemy automatycznie po przekroczeniu tego limitu. Dla tej grupy wynosi ona 693 zł/ MWh (do ceny należy doliczyć podatek VAT i akcyzę zgodnie z obowiązującymi stawkami). W przypadku gdy cena energii elektrycznej w Twojej Taryfie albo Cenniku jest niższa niż cena maksymalna, w rozliczeniu zastosujemy niższą cenę."