eugtor

Posiadacz elektryka
A nie wystarczy spiąć z API Tesli i samo będzie ustawiać wszystkie parametry jak ktoś chce dokładnie?
A nie wiem. Na razie jeszcze nie mam Tesli ;) Ale jak to działa w taki sposób, to nawet lepiej

nabrU

Moderator
1717346871626.png

Last edited:

TomaszNow

Zadomawiam się
Mam pytanie, chciałem zgłosić do mapy Tesli , nowy odcinkowy pomiar prędkości (jest od od dwóch miesięcy nowy) a na mapach jeszcze niewidoczny. Jak to zrobić?

Michał spod Krakowa

Pionier e-mobilności
Mam pytanie, chciałem zgłosić do mapy Tesli , nowy odcinkowy pomiar prędkości (jest od od dwóch miesięcy nowy) a na mapach jeszcze niewidoczny. Jak to zrobić?
Generalnie mapy aktualizują się kilka razy do roku.

Ale kiedyś były relacje, że niektóre aspekty mapy w tesli można było zaktualizować niemal z dnia na dzień przez edycję openstreetmap

nie zaszkodzi spróbować

Last edited:

danielm

Pionier e-mobilności
tesla korzysta z map opensource i tam trzebaby edytować, ale te mapy są pobierane do samochodu raz-dwa razy w roku i są mapami offline. jest też szansa że to fotoradarów tesla ma inny system ale nie wiem jaki

Gandalf

Pionier e-mobilności
pobierane do samochodu raz-dwa razy w roku
To brzmi słabo, ALE, w ostatniej podróży miałem wrażenie, że Tesla częściej radziła sobie lepiej na swoich mapach niż Waze.
No może poza przypadkiem kiedy proponowała skrót przez "uliczkę", która bardziej wyglądała jak żleb po której przeszła lawina skalnej niż jak coś po czym można było by przejechać czymkolwiek innym niż czołg.

TomaszNow

Zadomawiam się
Generalnie mapy aktualizują się kilka razy do roku.

Ale kiedyś były relacje, że niektóre aspekty mapy w tesli można było zaktualizować niemal z dnia na dzień przez edycję openstreetmap

nie zaszkodzi spróbować
Potrafi ktoś zaznaczyć na openstreetmapie odcinkowy pomiar prędkości (tu są bramownice, max 50 km/h):
maxspeed=50
maxspeed:type=average_speed_limit

• dla bramownic - węzeł otagowany jako:
    man_made=gantry
    gantry:type=speed_control

Last edited: