S3XY - commander, buttons czy knob?

sigg

Posiadacz elektryka
Planuje zakupić S3XY, głównie (wydaje mi się) pod podgrzewanie baterii przed ładowaniem na nie-superchargerach. Z tego co rozumiem sam Commander wystarczy do kontroli auta z telefonu. Czy warto wg. was dopłacać do buttonsów lub knoba?

inter

Pionier e-mobilności
Planuje zakupić S3XY, głównie (wydaje mi się) pod podgrzewanie baterii przed ładowaniem na nie-superchargerach. Z tego co rozumiem sam Commander wystarczy do kontroli auta z telefonu. Czy warto wg. was dopłacać do buttonsów lub knoba?
Wystarczy, wirtualne przyciski, masz w telefonie.

zibizz1

Pionier e-mobilności
-pod kierownicą z prawej mam przelacznik trybów(chill-sport)
-z lewej strony pod kierownicą mam autopilota, mozna jednym klikiem aktywować niepozbawiając sie tempomatu
-na drzwiach mam przycisk do odblokowywania portu ładowania zeby nie nurkować do ekranu

w 3/Y port moze być klamką lewa tylną odblokowywany, w Y tez korzystałem z kickdown czyli po wciśnięciu pedału gazu do końca przelaczal sie tryb na sport

nabrU

Moderator
Mam samego Commandera od jakiegoś miesiąca. Otwarcie portu ładowania mam pod tylną lewą klamką, mam autouzbrajanie AP po zmianie pasa i tak naprawdę nie widzę (na razie) sensu kupowania przycisków. No chyba że znajdę jakieś 1 lub 2 tanio na eBay'u

Hubi

Fachowiec
Ja pod ekranem wrzuciłem przycisk, który aktywuje podwójne mignięcie światłami awaryjnymi.
Szybko można komuś podziękować, bez konieczności podnoszenia ręki i pilnowania.

Drugi przycisk leży w schowku i czeka na pomysł wykorzystania.

Bronek

Pionier e-mobilności
8 przycisków

1. Frunk elektryczny otw/zam
2. Prawe drzwi , bo są automatyczne
3. Lewy falcon
4. Prawy falcon
5.Drzwi kierowcy też automat 1x (na słupku lewym aby się nie pochylać po wyjściu z auta) ; 2x drzwi pasażer
6. Wew obieg. -1x ; lusteka skład/rozkład -2x
7. Podziękowanie 1x ; 2x grzanie baterii
8. Wentylator 1x up ; 2x down

Wszyskie funkcje są wyświetlane na ekranie ekstra smartfona , bo Tesla nie pokazuje wielu stanów funkcji

kiszony23

Zadomawiam się
Cześć, posiadam Comanndera.. Do dnia dzisiejszego jeszcze nie podłączyłem :) i pewnie nie podłączę. Jakbyś był zainteresowany mogę odsprzedać wraz z wiązką do 3HL.

inter

Pionier e-mobilności
Cześć, posiadam Comanndera.. Do dnia dzisiejszego jeszcze nie podłączyłem :) i pewnie nie podłączę. Jakbyś był zainteresowany mogę odsprzedać wraz z wiązką do 3HL.
Montaż bardzo prosty, a jednak jest przydatny. Choćby dogrzewanie baterii, czy za grosze auto pilot rozszerzony czy kickdown.

Najnowsze dyskusje