Tak, wiem. Bardziej chodzi mi o to, że jak powinienem mieć ten dokument to niech dająTyle że w homologacji i tak nie będzie nowej baterii bo jeszcze nie ma pyknietrj nowej homologacji. A nowe baterie już montują.
Tak, wiem. Bardziej chodzi mi o to, że jak powinienem mieć ten dokument to niech dająTyle że w homologacji i tak nie będzie nowej baterii bo jeszcze nie ma pyknietrj nowej homologacji. A nowe baterie już montują.
A skąd mamy pewność, że montują?Tyle że w homologacji i tak nie będzie nowej baterii bo jeszcze nie ma pyknietrj nowej homologacji. A nowe baterie już montują.
A kto pisał że mamy pewność?A skąd mamy pewność, że montują?
Warto śledzić inventory - choćby dlatego, że niektórych wersji już brakuje. Jeśli następują zmiany na linii produkcyjnej, kolejne partie mogą być już w nowym wykonaniu. Choć wtedy zapewne już bez specjalnych rabatów.A jak sytuacja ma się z TM3? Podobnie?
Czy przy składaniu zamówienia warto patrzeć na to co jest dostępne w inventory? Jeżeli twoja konfiguracja jest dostępna - dostaniesz starą baterie, jeżeli nie - prawdopodobnie nową?
Zawsze patrz na pozytywy, 3 miesiące byś się nie mógł cieszyć jazdą. Jak zmieniłeś spaliniaka na EV to do tego koszty jazdy większe itp.Typ baterii widnieje na stickerze z którym przyjeżdza auto do salonu odbioru U mnie był przyklejony w srodku auta. Zachowałem go i wlasnie oglądam.
U mnie niestety w LR AWD odebranym 30 czerwca widnieje BT43 który oznacza pakiet LG E5LD wiec starą baterię. Nie oplacało sie spieszyc bo i 10 koła taniej mozna LR-a kupic i z nowszą baterią :-/
Pozytywem jest to ze mogę teraz do woli ujeżdzać moje spaliniaki bo wszyscy w rodzinie wybierają elektrykaZawsze patrz na pozytywy, 3 miesiące byś się nie mógł cieszyć jazdą. Jak zmieniłeś spaliniaka na EV to do tego koszty jazdy większe itp.
Poza tym Ci co odbiorą we wrześniu (w tym ja mam nadzieję) będą mieli gorzej niż Ci co odbiorą za pół roku itd. itd.