Juniper - sprawdź czy masz już nową baterię LG

wxwx78

Fachowiec
Tyle że w homologacji i tak nie będzie nowej baterii bo jeszcze nie ma pyknietrj nowej homologacji. A nowe baterie już montują.
Tak, wiem. Bardziej chodzi mi o to, że jak powinienem mieć ten dokument to niech dają ;)

eimi

Pionier e-mobilności
A skąd mamy pewność, że montują?
A kto pisał że mamy pewność?
Montują nowe baterie i są na to empiryczne dowody wystarczy (przeczytaj wątek) ale nie ma pewności że w każdym nowym Y już ta bateria idzie. Pewność będzie jak na stronie wltp urośnie.

mikele

Zadomawiam się
A jak sytuacja ma się z TM3? Podobnie?

Czy przy składaniu zamówienia warto patrzeć na to co jest dostępne w inventory? Jeżeli twoja konfiguracja jest dostępna - dostaniesz starą baterie, jeżeli nie - prawdopodobnie nową?
Warto śledzić inventory - choćby dlatego, że niektórych wersji już brakuje. Jeśli następują zmiany na linii produkcyjnej, kolejne partie mogą być już w nowym wykonaniu. Choć wtedy zapewne już bez specjalnych rabatów.
Z drugiej strony... równie dobrze nic nie musi się zmienić. W Tesli nic nie jest oczywiste.

CODI

Fachowiec
Typ baterii widnieje na stickerze z którym przyjeżdza auto do salonu odbioru U mnie był przyklejony w srodku auta. Zachowałem go i wlasnie oglądam.
U mnie niestety w LR AWD odebranym 30 czerwca widnieje BT43 który oznacza pakiet LG E5LD wiec starą baterię. Nie oplacało sie spieszyc bo i 10 koła taniej mozna LR-a kupic i z nowszą baterią :-/