A moze sie „rozbryka” ?No i sam nie wiem, jest dużo nowych rzeczy, muszę to w głowie poukładać.
Do 100kmh przedni silnik daje równe i powtarzalne 128kW mocy, powyżej 100kmh równiutko 157kW(za każdym razem!)
Wcześniej tak nie było, moc była ograniczona SOC i temperaturą baterii, moc była za każdym razem inna.
Tutaj soft bardzo ogranicza moc silników, tak mi się wydaje.
Zawieszenie jest zdecydowanie twardsze od HL LR czy RWD.
Adaptacyjne zawieszenie radzi sobie ok, ale narazie za mało przejechałem żeby mieć obiektywne spojrzenie.
Ma tendencję do lekkiego "pływania" ale dobrze trzyma się drogi. O dziwo, stara trójka wiedzie prym jeśli chodzi o sztywność zawieszenia.
Układ kierowniczy jest precyzyjny, ale chodzi ciężej niż np. w HL LR czy HL RWD
Przednie fotele super, fajnie trzymają na zakrętach
Czy dobry zakup? Tak, zdecydowanie.
Czy utrata 0.3-0.4s z 0-100kmh jest tego warte? Nie spodziewałem się, że to powiem, ale...tak.
Jest to jedna z paru zalet dla której trzymam swojego psuja, choć wszyscy pytają dlaczego jeszcze go mam: w moim egzemplarzu jest najlepsze do tej pory zawieszenie do zabawy (najbardziej sztywne), najfajniejsza, najszybciej ładująca się bateria 82kWh Panasonica, jest bardziej elastyczny niż poprzednie M3P powyżej 100km/h. No i są czujniki parkowania.Zawieszenie jest zdecydowanie twardsze od HL LR czy RWD.
Adaptacyjne zawieszenie radzi sobie ok, ale narazie za mało przejechałem żeby mieć obiektywne spojrzenie.
Ma tendencję do lekkiego "pływania" ale dobrze trzyma się drogi. O dziwo, stara trójka wiedzie prym jeśli chodzi o sztywność zawieszenia.
A to nie jest tak że aby mieć maksymalne przyspieszenie trzeba trochę odpuścić, żeby była lepsza powierzchnia styku? 3.1bar to jest dobre na przeloty z ale nie na 0-100...Tego nie wiem.
Jest taka opcja, ciężko stwierdzić. Może bug w software.
Koła mają 3.1 bar także wystarczająco.
Ale 461 to kW nie KM. Dokładnie to maksymalna moc netto silnika (kW). Czyli km to 626,96Ja myślałem, ale chyba nie ma sensu bo te km za wiele nie mówią jak LR ma ich chyba 500, a osiągi gorsze jak performance, który ma 460 oficjalnie.
No właśnie bo tak nie jest, bo jak zauważył słusznie jeden z kolegów, silniki są dwa i nie uzyskują swojej mocy maksymalnej jednocześnie, a po drugie akumulator trakcyjny może max oddać 415 kW o ile dobrze pamiętamAle 461 to kW nie KM. Dokładnie to maksymalna moc netto silnika (kW). Czyli km to 626,96![]()
Ja będę zamawiał hak przy odbiorzeJest to jedna z paru zalet dla której trzymam swojego psuja, choć wszyscy pytają dlaczego jeszcze go mam: w moim egzemplarzu jest najlepsze do tej pory zawieszenie do zabawy (najbardziej sztywne), najfajniejsza, najszybciej ładująca się bateria 82kWh Panasonica, jest bardziej elastyczny niż poprzednie M3P powyżej 100km/h. No i są czujniki parkowania.
Pilnie śledzę Wasze opinie o nowej M3P i o ile elastyczność powyżej 100km/h to jest to co lubię, szkoda że nie trzyma parametrów do 100km/h. Może po "dotarciu" BMS się wyprostuje, trzymam kciuki żeby tak było.
Czy ktoś z Was zamówił hak do nowej Tm3P? Ciekawe czy jest ten sam system montażu co w moim, czy wymyślili coś dziwnego.
Dlatego są tez różnice, miedzy wersja USA a Chińską.No właśnie bo tak nie jest, bo jak zauważył słusznie jeden z kolegów, silniki są dwa i nie uzyskują swojej mocy maksymalnej jednocześnie, a po drugie akumulator trakcyjny może max oddać 415 kW o ile dobrze pamiętam