Homelink

tomA

Posiadacz elektryka
To już wolę pilota wozić w kieszeni niż gmerać w zegarku.
Na pulpicie zegarka mam i szybciej niż pilota z kieszeni wyciągnąć i nie muszę myśleć jak wychodzę z domu w spodenkach biegać czy autem jadę czy motorem to tylko telefon mam ze sobą. Portfela i kluczy a tym bardziej pilotów nie muszę nosić. 😎
Ale każdy lubi co innego.

Bronek

Pionier e-mobilności
Mojemu zegarkowi mówię: "otwórz garaż " a on podaj pin i tak se gadamy...
Homelink to żadna rewelacja system na trzy urządzenie...Z durnym smartwachem czy smartfonem jest lepiej .
Gdyby mi nie dali , to bym sam nie montowal. Szkoda roboty
Fuank i trunk tak często z zegarka . Pilot to m/w tyle kosztuje co ten zegarek , ale zegarek jest i kluczykiem i telefonem i zegarkiem a pilot tylko pilotem.
Niemniej mam i pilota :)

Lukasus

Nowy na Forum
Mojemu zegarkowi mówię: "otwórz garaż " a on podaj pin i tak se gadamy...
Homelink to żadna rewelacja system na trzy urządzenie...Z durnym smartwachem czy smartfonem jest lepiej .
Gdyby mi nie dali , to bym sam nie montowal. Szkoda roboty
Fuank i trunk tak często z zegarka . Pilot to m/w tyle kosztuje co ten zegarek , ale zegarek jest i kluczykiem i telefonem i zegarkiem a pilot tylko pilotem.
Niemniej mam i pilota :)
Cześć, znasz kogoś kto może mi ogarnąć ten system otwierania bram? Nie za bardzo się znam na tym temacie

Bronek

Pionier e-mobilności
Niestety nie znam .
Czym i co chcesz sterować?
Do Tesli mozesz zamontowac ten ich badziewiaty homelink ,
Do tego Asystent google sie zmienia na Gemini i narazie nie wspiera WearOs , więc glosowo zegarek zdechł ale via aplikacje do Tesli działa .
Kwestia jaką masz bramę czy jesteś strachliwy i boisz sie że ktos Ci system zhakuje itp.
Jak pisalem .kupilem zdalny przekażnik za 45 zl z pilotem na wifi , połączyłam z siecią domową i podlaczylem do bramy jej sterownika tam gdzie podłącza sie ręczny pstryczek .
Zdalne sterowanie , to Smart home , lub tuya , smartlive uruchamia ten przekaźnik i brama sie otwiera itp .

6a8

Posiadacz elektryka
Cześć, znasz kogoś kto może mi ogarnąć ten system otwierania bram? Nie za bardzo się znam na tym temacie
Pytanie, czy masz już napęd bramy i ew. garażu ?
Jeżeli tak, to chyba najprościej dodatkowy pilot przyklejony na rzepa za ekranem na dole.

mm-tesla

Posiadacz elektryka
Hej, sprawa jest bardzo prosta.

Znajdujesz instrukcje do swojej bramy/silnika, sprawdzasz gdzie podłączyć można "zwieracz", zwieracz kupujesz na allegro https://allegro.pl/oferta/meross-in...arazowych-apple-homekit-aplikacja-15383213122 łączysz z wifi, wszystko krok po kroku jest w apce.

Dalej to możesz kupić smart przycisk, skonfigurować smart kamerę na otwieranie bramy przy podjechaniu, sterować bramą z telefonu, zegarka, głosowo itd.