I dlatego ani wycieraczki, ani swiatla nie dzialaja dobrze…
tak, i dlatego słyszę wyjca "potencjalna kolizja z przodu, przejmij kontrolę" jak spryskam szyby.... Auto uważa pędzącą wycieraczkę za samochód

)) Czasem mnie ta Tesla zdumiewa - pewne rzeczy działają wyśmienicie i wyprzedzają swoje odpowiedniki o epoki (aktualizacje OTA, jakość audio w standardzie, współpraca z SuC, poziom trzymania w liniach jazdy, ostrzeżenie przed kolizją, której ja jeszcze nie widzę, doskonały wg mnie system spryskiwania szyby, menu w monitorze etc). A przy tym potrafi (mimo genialnych programistów i silnego hardwaru) polec na najprostszych funkcjonalnościach, jak działanie wycieraczek, świateł.... To samo z rozpoznawaniem mowy - czasem ku mojemu zdziwieniu odnajduje trasę przy "nawiguj do centrum wsparcia krotoszyńskiej kultury dzwonniczej", a czasem na "zadzwoń do mama komórkowy" wywala mi stacje radiowe i pisze "dzwona nie ma, ma radio koń owy" (oczywiście koloryzuję)..... Albo na "powiększ mapę" na złość mi oddala jakbym oglądał Ziemię z kosmosu. (ale to i tak lepiej niż konkurencja, bo tu przynajmniej w 50% przypadków udaje jej się przynajmniej krążyć wokół tematu.... a nie mówi tylko "przepraszam, nie rozumiem" - coś z tą mapą robi, a że odwrotnie niż chciałem.... no cóż - nie popełnia błędów ten co nic nie robi

)