Generalnie ci co biorą leasing, czekają bardzo długo.Hej,
Moja sprawa wygląda następująco:
- 06.02.2024 - podpisanie umowy z PKO Leasing, wypełnienie dokumentów do BOŚ
- 08.05.2024 - umowa otrzymana od BOŚ, podpisana następnego dnia i odesłany przez PKO Leasing
Od podpisania umowy oczekuję na podpisanie umowy ze strony BOŚ. Ani leasing ani infolinia NFOŚiGW podana na stronie programu"Mój Elektryk" nie jest w stanie mi powiedzieć co się dzieje z moją umową i czy środki na tą umowę zostały zabezpieczone. Sytuacja kuriozalna.
Czy mieliście podobny czas oczekiwania pomiędzy podpisaniem umowy leasingowej a umową od BOŚ? Jak długo czekaliście na odesłanie podpisanej umowy przez BOŚ po waszym podpisie?
Dzięki za wartościową odpowiedź...Generalnie ci co biorą leasing, czekają bardzo długo.
Wszystko zalezy gdzie był leasing, niektórzy czekają po pół roku. Najlepiej zawsze uderzać tam gdzie był leasing. Są przypadki, że wnioski leżą i kwiczą, bo czekaja na podpisanie przelewów, przez zarząd NFOŚiGW.Dzięki za wartościową odpowiedź...
Napewno nie w 30 dni.Dzisiaj 25.06 złożyłem wniosek- także czas start - brana za gotówkę na prywatną osobę- może w 30 dni oddadząpoinformuję jak będzie przyznany zwrot
Dzięki za informację. Od razu mi lepiej. Auto w drodze do PL a ja już się martwiłem że nie zdążę złożyć wniosku o dotacje.Dorzucili właśnie 60 baniek 😁
![]()
60 milionów zł więcej w programie „Mój Elektryk” - Narodowy Fundusz Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej - Portal Gov.pl
Z 900 do 960 milionów zł zwiększył się budżet programu „Mój Elektryk” – dzięki tej decyzji Narodowego Funduszu Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej (NFOŚiGW) będzie można dofinansować ok. 2 000 kolejnych nowych zeroemisyjnych samochodów. Teraz po polskich drogach jeździ już ok. 66 000 takich...www.gov.pl
Możesz podpowiedzieć co powinienem dopilnować do wniosku? Terminy dokumenty itp? Kupuję T3 za gotówkę na firmę z rozliczeniem 100% VATu.Dzisiaj 25.06 złożyłem wniosek- także czas start - brana za gotówkę na prywatną osobę- może w 30 dni oddadząpoinformuję jak będzie przyznany zwrot