nabrU
Moderator
Q8 chyba nie C8? Jezeli taka krowa pali ci 4,7 l/100km to daj sobie spokoj z elektrykami. Nie bedziesz zadowolony.
Q8 chyba nie C8? Jezeli taka krowa pali ci 4,7 l/100km to daj sobie spokoj z elektrykami. Nie bedziesz zadowolony.
Elektryk na trase to średnio dobry pomysł, przynajmniej nie w Polsce (w tym momencie) bo infrastruktura ładowania to pomyłka. Ja zostawiłem A6 avant 50TDi C8 na dalsze trasy. I spalanie na trasie mam 7,4 litra przy predkosci autostradowej a przy delikatnej jezdzie pod miastem to 6 litrow. Ponizej 5 litrow nie udalo mi sie uzyskac. Przynajmniej na razie.A6c8 40tdi
No właśnie myślę,że skoro jeździmy płynnie bez szaleństw to elektryk nam przypisuje,na trasie się nauczymy pokory
175kW daje po prostu szybsze ładowanie na stacjach które to umożliwiają. Koszt to miedzy 2 a 3 PLN za szybkie ładowanie. I widzę ze powoli cena spada. Bo dla Tesli to 1,7 czy 1,8 PLN. Konkurencja nie spi.Nie do końca rozumiem co daje możliwość przy Q 170 kw zamiast 130 przy rwd.
No i koszt na trasie jest spory przy ładowarkach za 3zl.
Natomiast samo autko jest zgrabne
Czyli gotowy przepis na katastrofę ... I jeszcze Orlen ... chyba jeden z najgorszych wyborów.Nie wiem dokładnie jak i gdzie się będziemy ładować.
Po pierwsze ...A6c8 40tdi
No właśnie myślę,że skoro jeździmy płynnie bez szaleństw to elektryk nam przypisuje,na trasie się nauczymy pokory
Dokładnie tak, chyba że jedziesz w trasę gdzie idealnie pasuje Ci Ionity... ale niestety za mało tego na drogach w PL.Dziękuję. Za info.
Wiadomo trzeba się przygotować do trasy.
Rozumiem , że w Pl tylko GW jest sensowną ofertą na pojedyncze trasy