Najem Długoterminowy - gdzie najlepiej?

Makus

Pionier e-mobilności
Polecacie jakieś firmy najmu długoterminowego? Gdzie najlepiej brać najem? W firmach leasingowych (typu arval) czy może bezpośrednio u dealera?
Nie wiem jeszcze co będę brał, potrzebuję niedużego elektryka na codzień, ale fajnie jakby miał np. V2L a to chyba w standardzie tylko u Koreańczyków?

krzyss

Pionier e-mobilności
Polecacie jakieś firmy najmu długoterminowego? Gdzie najlepiej brać najem? W firmach leasingowych (typu arval) czy może bezpośrednio u dealera?
Nie wiem jeszcze co będę brał, potrzebuję niedużego elektryka na codzień, ale fajnie jakby miał np. V2L a to chyba w standardzie tylko u Koreańczyków?
To zalezy… jak juz wybierzesz auto to bedzie mozna cos zaproponowac

Makus

Pionier e-mobilności
To zalezy… jak juz wybierzesz auto to bedzie mozna cos zaproponowac
Zastanawiam się pomiędzy Kia (EV3 jak będzie albo EV6), Mercedes EQA, Mini albo BMW i4 lub iX1/iX2. Ale nie jestem wybredny jeśli mam mieć to auto na 3 lata, i jak będzie super oferta na coś innego to też bym brał. To ma być wozidło dookoła komina (z okazjonalnymi wypadami 130km od garażu), a nie symbol statusu czy wehikuł na wyprawy po europie.

Last edited:

Makus

Pionier e-mobilności
Kia to bedzie za rok albo dwa. Mercedesy sa fajne, i maja niezle najmy. Nie tanie ale maja wlasny bank.
W BMW nie bedzie tanio.
Muszę podjechać obejrzeć EQA.
Co do BMW to pozornie mają dobre najmy, ale tylko pozornie ;) bo np iX1 za 999zl miesięcznie. Tylko w wersji mocno podstawowej i przy wpłacie własnej ponad 40tys. Odejmij od tego 27tys. dotacji i przy 2 letnim najmie wychodzi 999zl + prawie 1tys za każdy miesiąc z tej opłaty wstępnej ;)

krzyss

Pionier e-mobilności
Pierwsze sztuki mają być do kupna u dealerów w tym roku, więc nie płyń.
No no… pozyjemy zobaczymy. Wszyscy tak obiecuja a potem sie okazuje ze poszlo na demo a zamowic mozesz na wrzesien 2025…

Ev3

Pionier e-mobilności
No no… pozyjemy zobaczymy. Wszyscy tak obiecuja a potem sie okazuje ze poszlo na demo a zamowic mozesz na wrzesien 2025…
Zamówienia tak, ale dealerzy już pewną pulę zamówili w ciemno.
Można będzie je kupić, aczkolwiek na pewno nie będą to duże ilości.

piotrpo

Pionier e-mobilności
Odejmij od tego 27tys. dotacji i przy 2 letnim najmie wychodzi 999zl + prawie 1tys za każdy miesiąc z tej opłaty wstępnej
2 tysiące miesięcznie za samochód za ponad 200k, to nie jest jakaś cena z kosmosu. Pytanie jeszcze co w tym wynajmie jest uwzględnione. Ubezpieczenie, opony, jaki limit kilometrów?