Tak, nie raz, nie w Tesli, ale bardzo polecamKtoś próbował tego typu wynalazki?
Tak, nie raz, nie w Tesli, ale bardzo polecamKtoś próbował tego typu wynalazki?
Wszystko fajnie ale to są zwykłe przyssawki. Mocne ale wciąż przyssawki. To czy się nie odczepi zależy od wielu czynników. Wystarczy jakiś brudek, pęcherzyk powietrza... Przecież to może zabić a szczególnie przy takich prędkościach. Jak można ufać czemuś takiemu...(?) :-/Tak, nie raz, nie w Tesli, ale bardzo polecamProsta instalacja, jak się nie używa, to można schować do garażu, nie zostawia śladów, jest bezpieczne (testowane do 160km/h na niemieckich autostradach
).
Też mi się tak wydawało, ale przede wszystkim trzeba to montować na czysty dach, i jak już się to przyklei, to naprawdę nie widzę opcji, że się to odczepi. Oczywiście, wada fabryczna, uszkodzenie, pewnie jest masa powodów i sytuacji, gdzie może być taka sytuacja, ale... ja nie widziałem takiej. Za pierwszym razem jak to przyczepiłem, to zaczałem szarpać, próbować to odkleić, to uwierz mi, prędzej dach bym wyrwał niż to zdjąłWszystko fajnie ale to są zwykłe przyssawki. Mocne ale wciąż przyssawki. To czy się nie odczepi zależy od wielu czynników. Wystarczy jakiś brudek, pęcherzyk powietrza... Przecież to może zabić a szczególnie przy takich prędkościach. Jak można ufać czemuś takiemu...(?) :-/
Testy są też z sedanami.Za każdym sedanem rowery na haku już nie są w "tunelu aerodynamicznym" jak to nazwałeś.
Jak doszedłeś do wniosku że auto o wysokości 1.4m tworzy tunel o wysokości 1.4m? Pokaż te testy z sedanami, chętnie się im przyjrzę.Tesla 3 do dachu odliczając prześwit ma 1400mm, 1,4m i te 1.4m tworzy tunel za autem
Akcesorium czy nie, jeżeli chcesz mieć trzecią tablice rejestracyjną musisz mieć wbite w dowód że jest hak. A żeby to było, musisz przejść badanie techniczne. Nie mówie że nie da się zrobić, tylko jeżeli to wyjdzie na samoróbę to gościu może nie podbić glejta.
Kupowałem TM3 w okresie kiedy cena podstawowa ledwo mieściła się w limicie dopłat do osób fizycznych (minimalnie <225kPLN) i z tego powodu nie zamówiłem oryginalnego haka umożliwiającego ciągnięcie przyczep oraz montaż platformy na rowery (a na tym mi głównie zależało). Dlatego kilka miesięcy po zakupie samochodu zleciłem montaż w specjalizującym się tym zagadnieniem zakładzie haka do przewozu rowerów. Montaż trwał kilka godzin (odstawiłem samochód około 9:00, odebrałem około 15:00) i kosztował wtedy (początek 2023 roku) około 3,4kPLN. Niestety nie pamiętam podziału materiał/robocizna.To mówisz, że jest szansa? Czyli zamówiłeś bez haka i dołożyłeś to "akcesorium"? Ile Cię to wyniosło i ile trwało?
Bo masz już hak wbity w dowód najprawdopodobniej. SprawdźDzwoniłem do Tesli i serwis mi powiedział, że po montażu haka nie trzeba jechać na badanie techniczne.
Jak nie trzeba badania to czy wpisują do dowodu, czy nie, a jeżeli tak to na jakiej podstawie?
nie mam bo zakładałem po zakupie.Bo masz już hak wbity w dowód najprawdopodobniej. Sprawdź