Dostawy III kwartał

swistak

Posiadacz elektryka
Co to tak mało osób czeka na auto w tej chwili? :) Tylko ja z kolegą Siemstein?
no i dostałem fakturę z VINem, planowana data dostawy 24.08, ciekawe czy Tesla dotrzyma słowa :)
Ja pierwsze miałem datę 15.08. Na fakturze końcowej na JDG mam 24.08.
A na fakturze do Leasingu jest już 31.08 (mam 11 faktur na koncie Tesli, ale bałagan).
I pani z Tesli potwierdziła, że na 90% tego dotrzymają, a na 100% do 30.09 oczywiście...

Ale jak widzę na forum UK daty zamówienia z kwietnia i w sierpniu dopiero mają odbiór to...

Last edited:

xbeyond

Zadomawiam się
Witam wszystkich . To mój pierwszy post na tym forum ;-) . Też czekam na zamówioną Teslę 3LR białą z białym wnętrzem. Samochód zamówiony jakiś tydzień temu więc jak widzę to chyba sobie poczekam. Dodatkowo temat finansowania jest ogarniany przez firmę na literę A.... co może chyba tylko pogorszyć sprawę :-(

swistak

Posiadacz elektryka
Witam wszystkich . To mój pierwszy post na tym forum ;-) . Też czekam na zamówioną Teslę 3LR białą z białym wnętrzem. Samochód zamówiony jakiś tydzień temu więc jak widzę to chyba sobie poczekam. Dodatkowo temat finansowania jest ogarniany przez firmę na literę A.... co może chyba tylko pogorszyć sprawę :-(
Niekoniecznie. Tesle są dostarczane dużymi partiami. Nie czekają z produkcją na zamówienie klienta. Wstępnie sugeruj się aplikacją.
Widzę, że konfigurator pokazuje sierpień-wrzesień. Więc na 100% odbierzesz do 30.09.2024 :)

siemstein

Zadomawiam się
Co to tak mało osób czeka na auto w tej chwili? :) Tylko ja z kolegą Siemstein?

Ja pierwsze miałem datę 15.08. Na fakturze końcowej na JDG mam 24.08.
A na fakturze do Leasingu jest już 31.08 (mam 11 faktur na koncie Tesli, ale bałagan).
I pani z Tesli potwierdziła, że na 90% tego dotrzymają, a na 100% do 30.09 oczywiście...

Ale jak widzę na forum UK daty zamówienia z kwietnia i w sierpniu dopiero mają odbiór to...
Też mam 11 faktur :) Na ostatniej 31.08. W tesli mi powiedzieli, że jest szansa, że faktycznie w tym terminie może być odbiór, ale to pewnie pod warunkiem, że statek wpłynie do Koper planowo. Nie znam się na tym, ale nawet jeśli wpłynie planowo 26.08, to rozładowanie statku, załadowanie samochodów na tiry, dowiezienie do Polski do 31.08 brzmi więcej niż mało realne

6a8

Posiadacz elektryka
Transport z portu, etc. to jak dotąd było mniej więcej dwa tygodnie.

Ale, może już zaczną same przyjeżdżać, każda z optimusem do wpinania wtyczki do ładowarek po drodze ?
Albo pierwsza rozstawi optimusy przy ładowarkach, też by mogło być :cool:

siemstein

Zadomawiam się
Transport z portu, etc. to jak dotąd było mniej więcej dwa tygodnie.

Ale, może już zaczną same przyjeżdżać, każda z optimusem do wpinania wtyczki do ładowarek po drodze ?
Albo pierwsza rozstawi optimusy przy ładowarkach, też by mogło być :cool:
Podobno razem z teslami chińczyków wzięli na pokład, opierdola to szybko 😂

swistak

Posiadacz elektryka
Moja TM3 HL biała z białym wnętrzem zamówiona 17.07 będzie do odbioru na początku września.
A skąd ta informacja?
Bo jak tu wcześniej pisano - statek dopłynie 26.08. Więc z tym by się mniej więcej zgadzało.

krzyss

Pionier e-mobilności
To informacja z Tesli. Zadzwoniłem do nich i podałem numer zamówienia.
Ale wiesz ze w tesli opowiadaja bajki ?
Oni nie maja pojecia kiedy twoje auto bedzie. Moga tylko teoretyzowac ze powinno byc. Patrzac na poprzednie kwartalu to szykuj sie na koniec wrzesnia. Tak po 20.

Najnowsze dyskusje