Juniper - czy warto czekać?

kubatar

Pionier e-mobilności
Kult jednostki nie jest dobry tak samo jak kult marki (np Apple). Dużo można zarzucić Tesli ale gdyby nie Musk to dziś z EV nie bylibyśmy w tym miejscu co jesteśmy. Oczywiście mnóstwo bylo przez te kilkanaście lat marketingu, obiecywanek, "naginania" ale finalnie to Tesla ciągnęła i ciągnie nadal ten wózek. Stworzyla model masowy na wszystkie kluczowe rynki. Nie oczekujmy ze w tak krotkim czasie osiagnie perfekcję w jakości, wykończeniu, serwisie, obsludze, logistyce itp bo oni sie tego uczą.

W tym czasie legancy robią co mogą żeby zniechecic, opóźnić, zdyskredytowac EV bo wiedza jaka to konkurencja.
Tak BTW na jaka wczoraj perełkę Mercedesa trafiłem w tym kontekście.

Bronek

Pionier e-mobilności
Co ma jakiś kult Elona do wiatraka ?

To właśnie retoryka m.in tych co im coś nie wyszło właśnie Beta samców lub tych snują jakieś teorie do wszystkiego co inne..

Liczą się fakty, a o niejakim Elonie dowiedziałem się najwięcej od jego przeciwników i to po zakupie Tm3.
. Niemniej jego szaleństwo i nieobliczalność ma chyba wpływ na to że Tesla pierdzi ale ma też 3 sek do setki i falcony ? Więc z mojego pkt widzenia "robi mi dobrze" , a że ponoć kłamie i lubi Trumpa to mnie to wali.
Będzie ciekawe i rodzi się pytanie : Czy jego odejście z Tesli zrobi z tych aut zwykłe , tuzinkowe samochody?
Ale to mnie nie dotyczy, bo na razie nie szukam nowego

Last edited:

pawlaczynski

Fachowiec
A jakie poglądy mają prezes Porsche, BMW i Mercedesa? Może niezbyt wygodne dla nas, bo związane z historią ... A co z BYD i innymi? Popierają to, co wyprawia władza w Chinach? Elon jest jaki jest (w przestrzeni sm) ale to nie ma wpływu na samochody, SpaceX czy X. Jak ktoś robi dobry produkt i będziesz miał "pecha" go spróbować to ciężko jest potem obiektywnie zmienić na co innego. No ale u nas brązowy medal na Igrzyskach jest porażką, więc mamy inne standardy ...

cooler

Pionier e-mobilności
Kościoła jeszcze nie ma, ale jest już projekt. Budowa rusza za dwa tygodnie, więc będzie idealne miejsce na zloty 😉 I żeby nie było. Nie jestem przeciwnikiem tych samochodów. Lubię je i jestem na tyle zadowolony, że posiadam obecnie dwie trójki i myślę nad eską, ale nie jestem bezgranicznie zaślepiony, a to wystarczy, aby stać się wrogiem publicznym numer jeden. Przepraszam numer dwa, numer jeden jest @cooler 🙂
Eee tam, ja myślę że oni po cichu się ze mną zgadzają że nie jest zbyt dobrze a jednocześnie cieszą się że im się taki lemon car nie trafił.
Na pewno ja się nie przejmuję i dalej uświadamiam potencjalnych kupujących.

Off topic:
Jak niektórzy wiedzą byłem na Sardynii i miałem świetne wakacje do wczoraj: wracając z plaży w Orosei leśną drogą pełną wielkich korzeni przejeżdżałem przez taki stromy mostek w kształcie odwróconego U i zjeżdżając przywaliłem w coś spodem i chyba coś urwałem lub uszkodziłem w mojej niezniszczalnej Toyocie Siennie - silnik zaczął nierówno pracować i stracił moc.

Od razu halt i wezwałem lawetę - ale zapomniałem że jest Sierpień i że to są Włochy - laweta przyjechała dopiero następnego dnia, dobrze że właściciel hotelu zorganizował transport do hotelu mojej rodziny a ja niepotrzebnie zostałem w samochodzie bezskutecznie czekając na lawetę.

Ale może i dobrze wyszło, gdyż od razu z plaży laweta zaciągnęła toyotę prosto na prom (tego dnia miałem już powrót) a po przybyciu do Livorno udało się doholować ją do serwisu Toyoty w Pizie.

Sytuacja rozwojowa i mocno stresująca, ale dobrze że jestem już na lądzie, stąd już jakoś się zawinę do domu. Jeżeli nie da się naprawić to wypożyczę lawetę w PL i po nią przyjadę.

Trzymajcie kciuki żeby naprawili w Pizie i żeby nie było to nic poważnego.

kaktus

Posiadacz elektryka
Jak niektórzy wiedzą byłem na Sardynii i miałem świetne wakacje do wczoraj: wracając z plaży w Orosei leśną drogą pełną wielkich korzeni przejeżdżałem przez taki stromy mostek w kształcie odwróconego U i zjeżdżając przywaliłem w coś spodem i chyba coś urwałem lub uszkodziłem w mojej niezniszczalnej Toyocie Siennie - silnik zaczął nierówno pracować i stracił moc.
Masz coś pecha do tych samochodów :D

aadamuss

Posiadacz elektryka
Eee tam, ja myślę że oni po cichu się ze mną zgadzają że nie jest zbyt dobrze a jednocześnie cieszą się że im się taki lemon car nie trafił.
Na pewno ja się nie przejmuję i dalej uświadamiam potencjalnych kupujących.

Off topic:

Od razu halt i wezwałem lawetę - ale zapomniałem że jest Sierpień i że to są Włochy - laweta przyjechała dopiero następnego dnia, dobrze że właściciel hotelu zorganizował transport do hotelu mojej rodziny a ja niepotrzebnie zostałem w samochodzie bezskutecznie czekając na lawetę.

Ale może i dobrze wyszło, gdyż od razu z plaży laweta zaciągnęła toyotę prosto na prom (tego dnia miałem już powrót) a po przybyciu do Livorno udało się doholować ją do serwisu Toyoty w Pizie.

Sytuacja rozwojowa i mocno stresująca, ale dobrze że jestem już na lądzie, stąd już jakoś się zawinę do domu. Jeżeli nie da się naprawić to wypożyczę lawetę w PL i po nią przyjadę.

Trzymajcie kciuki żeby naprawili w Pizie i żeby nie było to nic poważnego.
Oby jakiś kabelek od sondy lamba lub absu urwany i auto nie jedzie 😞

zalceson

Nowy na Forum
dokładnie. bardziej precyzyjnie Beta testerzy. w przypadku Tesli testerzy nie wypełnili swoich powinności tylko się zachwycili retoryką Elona. w rezultacie Elon w swojej złośliwości pozbawił ich manetek od kierunków a dał matrixy żeby lepiej widzieli. ale nie widzą dalej niż czubek własnego nosa poza nielicznymi wyjątkami. i kółko się zamyka. odwagi SAMCE ALFA spluńcie w twarz Elonowi i napiszcie co naprawdę myślicie!
Kupili, są zadowoleni, służy im, więc jaki masz więc problem? Za dużo masz czasu mieszkając u matki na komunalnym?

S

Skasowane_na_zyczenie_2025-01-27

Gość
Co ma jakiś kult Elona do wiatraka ?

To właśnie retoryka m.in tych co im coś nie wyszło właśnie Beta samców lub tych snują jakieś teorie do wszystkiego co inne..

Liczą się fakty,
no właśnie ma bardzo dużo bo jesteście skazani na łaskę i niełaskę kultowego Elona. robi z siebie zbawcę a wszyscy to łykają bez żadnej refleksji. daje i zabiera i nieliczni tylko podnoszą głos. ok fajnie, że są matrixy ale pytanie jest podstawowe: nie można tak było od początku? zapłaciłeś za pełnowartościowy produkt a po latach włącza wam światło. inne marki mają to od początku i nikt nie pieje z zachwytu. moim zdaniem to jest firma wiecznych beta testów i pewnie można odnieść wrażenie firmy innowacyjnej ale może lepiej niech popracują nad konkretną bazą w laboratorium a nie na kupujących. najlepiej to było widac na początkowych modelach gdzie uczyli się podstawowej jakości.

Najnowsze dyskusje